Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Diskusiju par tēriņu samazināšanu valdība atliek

Šīs dienas valdības kārtējā ārkārtas sēde par nākamā gada budžeta grozījumiem bija salīdzinoši īsa - tajā Finanšu ministrija (FM) aptuveni stundu iepazīstināja ar savu piedāvājumu par tās redzējumu, kur samazināt nākamā gada tēriņus. Diskusijas par to nebija, jo ministri nebija paspējuši iepazīties ar tikai šodien iesniegto FM piedāvājumu. Tāpēc šo jautājumu valdība izskatīs rīt sēdes slēgtajā daļā.

FM piedāvājums nav pieejams sabiedrībai, ar to ministrus iepazīstināja aiz slēgtām durvīm.

Aģentūrai LETA satiksmes ministra Kaspars Gerhards (TB/LNNK) izteicies, ka šodien diskutēts par finansējumu valsts funkcijām, kā arī "parādījusies diskusija par dažu funkciju mazāku vai lielāku ievainojamību". Līdz ar to par šīm atsevišķajām funkcijām atbildīgo ministriju pārstāvji diskutēs ar FM ekspertiem, lai jau rīt ar budžetu saistītos jautājumus varētu skatīt valdības sēdē.

Jau vēstīts, ka valdība sestdien lēma, ka samazinājums nākamā gada budžetā salīdzinājumā pret šo gadu būs tikai 275 miljoni, papildu ieņēmumi — 49 miljoni (kopā 324 miljoni). Papildu ieņēmumi lielākoties nāks no tā, ka ar iedzīvotāju ienākuma nodokli tiks aplikts arī kapitāla pieaugums. Pārējo daļu no aizdevējiem solītajiem 500 miljoniem veidotu jau šogad paveikto budžeta samazinājumu ietekme. Valdība vienojās arī par to, kuras nozares budžeta cirpšanas gaitā tiks saudzētas vairāk nekā pārējās. Tās ir sociālā aizsardzība, veselība, sabiedriskā kārtība un drošība, kā arī izglītība ). Taču precīzi noteikt, vai šīs nozares būs pilnībā pasargātas no finansējuma samazināšanas vai tomēr arī to izdevumi tiks samazināti, valdība solīja pirmdien, kad tiks lemts par izdevumu samazināšanu pārējām nozarēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas