Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dombrovskis: Arī mūsdienās vēstures jautājumus izmanto ideoloģiskajā cīņā

Arī mūsdienās vēstures jautājumi tiek izmantoti ideoloģiskajās cīņās un tiek sagrozīti, lai slēptu totalitārisma noziegumus, atklājot pirmo lekciju par Latvijas Ministru prezidentiem, sacīja premjerministrs Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis lekcijas par Kārli Ulmani sākumā uzsvēra, ka Ulmanis neapšaubāmi ir atstājis lielu ietekmi uz Latvijas vēsturi un lielā mērā ietekmējis Latvijas attīstību. "Tieši tā, lielā mērā Latvijas vārds ir saistīts ar Ulmaņa vārdu - ar visiem pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem," teica valdības vadītājs.

Viņš pauda cerību, ka laikā, kad notiks šīs lekcijas, vairāki simti iedzīvotāju atrausies no saviem ikdienas darbiem, lai gūtu dziļāku priekšstatu par Latvijas vēstures jautājumiem, jo vēstures izzināšanai, pēc premjera domām, ir liela loma arī mūsdienās.

"Nav noslēpums, ka mūsdienās vēstures jautājumi tiek izmantoti ideoloģiskajās cīņas, veidojot sagrozītu un nepatiesu priekšstatu par mūsu valsts vēsturi. Tāpēc ir svarīgi, lai mēs pārzinātu valsts vēsturi un varētu to skaidrot pasaulei," sacīja politiķis.

Pēc lekcijas ievadvārdiem premjers pasniedza Ministru prezidenta pateicības rakstu Kārļa Ulmaņa mazdēlam, Ulmaņa piemiņas muzeja "Pikšas" saimniekam Gunāram Ulmanim.

Jau ziņots, ka šodien tiek atklāts lekciju cikls par Latvijas Ministru prezidentiem. Pirmā lekcija ir par pirmo Pagaidu valdības vadītāju, Valsts un Ministru prezidentu Kārli Ulmani.

Nākamā lekcija gaidāma 25.oktobrī par Marģeru Skujenieku.

Lekcijas turpināsies arī 2013.gadā, un to mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par Latvijas vēsturi, nacionālajām vērtībām, tostarp arī amatpersonu ieguldījumu valsts veidošanā un attīstībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas