Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dombrovskis brīdina ZZS nepārkāpt koalīcijas līgumu balsojumā par tiesībsargu

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) aicina Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nepārkāpt koalīcijas līgumu balsojumā par tiesībsargu.

Dombrovskis žurnālistiem gan izvairīgi atbildēja uz jautājumu, kāda būs Vienotības rīcība, ja ZZS tomēr nobalsos par opozīcijas virzīto kandidātu tiesībsarga amatam Juri Jansonu.

"Tad mēs runāsim atsevišķi," teica premjers.

Viņš aicināja valdības partnerus nepārkāpt koalīcijas līgumu.

Jau vēstīts, ka Vienotības valde pirmdien aicināja ZZS neriskēt ar valdības stabilitāti, atbalstot opozīcijā esošā Saskaņas centra (SC) virzīto tiesībsarga amata kandidātu Jansonu.

Laikā, kad Ministru prezidents un Saeima strādā pie valsts finanšu situācijas ilgtspējas, tautsaimniecības attīstības un stabilitātes nodrošināšanas, ZZS ar savu rīcību destabilizē situāciju koalīcijā, norāda apvienība.

Balsojums par opozīcijas virzīto tiesībsarga amata kandidātu vieš pamatotas bažas, ka, tāpat kā par tiesībsargu, ZZS turpmāk plāno balsot arī par citām SC virzītām amatpersonām, tostarp Valsts prezidentu, uzskata apvienības valde.

Vienotība aicina ZZS būt atbildīgiem koalīcijas partneriem, ievērot abu apvienību noslēgtā sadarbības līguma burtu un garu un balsojumā par nākamo tiesībsargu sabiedrības interesēs izvēlēties profesionālāko kandidātu.

Ziņots arī, ka apvienība tiesībsarga amatam izvirzījusi Administratīvās rajona tiesas tiesnesi, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Valststiesību zinātņu katedras lektori Anitu Kovaļevsku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas