Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dombrovskis norāda uz banku nevēlēšanos kreditēt tautsaimniecību

Uzrunājot 18.Baltijas Finanšu foruma dalībniekus, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) kā vienu no problēmām valsts izaugsmei minēja banku nevēlēšanos kreditēt tautsaimniecību.

Viņš uzsvēra, ka patlaban ir pamats runāt par ekonomikas izrāvienu Latvijā - par to liecinot dažādi izaugsmes rādītāji Latvijā un arī tas, ka Latvija ir straujāk augošā ekonomika Eiropas Savienībā šajā gadā. Taču būtisks jautājums tautsaimniecības attīstībai ir finanšu resursu pieejamība, uzskata premjers, piebilstot, ka šajā jomā situācija nav tik pozitīva, kā gribētos.

"Es gribētu, lai forumā notiek diskusijas par to, kā finanšu sektors var piedalīties finansējuma nodrošināšanā. Problēma īsti nav tajā, ka būtu finanšu trūkums, jo bankas ir gatavas lēti aizdot līdzekļus viena otrai, kā arī Valsts kasei. Bankas ir gatavas vēl lētāk likt līdzekļus Latvijas Bankā, taču bankas nav gatavas kreditēt tautsaimniecību," sacīja Dombrovskis.

Tāpēc viņš vēlētos, lai foruma dalībnieki šodien savā starpā diskutētu par to, kas traucē kreditēt tautsaimniecību un kas no valsts puses būtu jādara, lai bankas veicinātu kreditēt tautsaimniecību.

Tajā pašā laikā viņš aicināja domāt par alternatīviem finansējuma avotiem, piemēram, kapitāla tirgus attīstību. "Eiropā kopumā kapitāla tirgus attīstība ir samērā zemu attīstīta, bet mēs varam mācīties no ASV pieredzes, kā kapitāla tirgu novirzīt uzņēmumu finansēšanai un attīstībai," sacīja valdības vadītājs.

Viņš arī pieminēja investīciju nozīmību ekonomiskā izrāviena veicināšanai. Pēc viņa domām, lai nodrošinātu tālāku ilgtspējīgu ekonomikas izaugsmi, ir jādomā par investīciju piesaisti produktivitātes celšanai, ir jāveido Latvija kā investīcijām labvēlīga valsts, tādējādi piesaistot ilgtspējīgus investīciju projektus.

Jau ziņots, ka piektdien Rīgā notiek 18.Baltijas Finanšu forums, kurā tiekas Baltijas un kaimiņvalstu valdību pārstāvji, finanšu un banku sektora vadītāji, ka arī uzņēmēji.

Forumā tiek apspriestas un analizētas Latvijas iespējas piesaistīt investīcijas, nodrošināt finansējumu tautsaimniecībai, uzlabot konkurētspēju, dažādot eksportu un atjaunot iekšējo patēriņu, kā arī izmantot Latvijas īpašās iespējas.

Tiks spriests arī par Latvijas iespējām un izaicinājumiem Baltijas un Eiropas mērogā, Latvijas tautsaimniecības izrāviena iespējām, finanšu stabilitāti un eiro ieviešanas iespējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas