Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis pēc tikšanās ar Zviedrijas premjeru pieļauj korekcijas budžetā

Pieļauju, ka nāksies veikt zināmas korekcijas, telefonintervijā Latvijas televīzijai atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL) pēc tikšanās ar Zviedrijas premjeru. Taču pēc viņa teiktā Zviedrijas valdības pārstāvji ir gatavi diskutēt.

“Tas ir tuvākās nedēļas jautājums vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem, kādi tad ir šie gala nosacījumi – vai tie ir 8,5% un kādi ir programmas galvenie mērķi – ekonomikas atjaunošanās vai 500 miljoni kā pašmērķis. Tas ir diskusijas jautājums,” sacīja Latvijas premjers.

Zviedrijas premjers un finanšu ministrs veltījuši kritiku Latvijas valdībai, jo tā nav pildījusi solīto par 500 miljonu latu samazinājumu nākamā gada budžetā. Starptautiskās sabiedrības pacietības mēram ir robežas, izteikušās ārvalstu amatpersonas. Latvijas valdība budžeta deficītu samazinājusi par 275 miljoniem un V.Dombrovskis uzskata, ka vairāk "griezt" nevajadzēs.

Šodien Zviedrijā viņš tikās ar šīs valdības vadītāju Fredriku Reinfeldu. V.Dombrovskis izskaidroja esošo ekonomisko situāciju Latvijā, 2010.gada budžeta projekta izstrādes gaitu, principus un fiskālās konsolidācijas pamatojumu, vēsta Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds. V.Dombrovskis apliecinājis, ka Latvija ar lielu atbildību attiecas pret parakstītajām starptautiskajām finanšu saistībām, it īpaši ņemot vērā vienas valsts ekonomikas ietekmi uz reģionu kopumā.

Latvijas valdības vadītājs sarunā uzsvēris, ka Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmas galvenais mērķis ir Latvijas ekonomikas atveseļošana, kas būtiski ietekmēs arī Baltijas, Skandināvijas un ES ekonomikas tirgu. Tieši tādēļ esot ļoti aktuāla aktīva diskusija par nodokļu politiku Latvijā un budžeta samazinājumu, mazinot nodokļu slogu darbaspēkam un paplašinot tā bāzi kapitāla pieaugumam un patēriņam.

V.Dombrovskis uzturas vienas dienas darba vizītē Stokholmā, lai piedalītos ikgadējā Baltijas Attīstības forumā.

(papildināta ar pirmajām rindkopām, turpinājums sekos)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfd

Latvijas valdība un Zviedrijas amatpersonas lieto divas dažādas pieejas.

Valdis Dombrovskis. Lasiet vairā - ziņo žurnāliste Anna Novicka no Stokholmas


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas