Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Drošības dēļ Rātsnamā plāno ieviest caurlaides apmeklētājiem

Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti šodien nolēma atbalstīt apmeklētāju caurlaižu ieviešanu Rātsnamā. Noteikumi stāsies spēkā pēc tam, kad tos būs parakstījis pilsētas izpilddirektors, informē dome. Šobrīd Rīgas Rātsnams esot unikāls citu Baltijas valstu galvaspilsētu vidū ar to, ka vienīgi pie mums nav ieviesti nekādi apmeklētāju reģistrēšanas mehānismi. Par piemēru, noteikumus izstrādājot, darba grupas locekļi ņēmuši to kārtību, kāda ir Saeimā.

Iepazīstinot deputātus ar noteikumu projektu, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) vadības pārstāvji uzsvēra, ka ierobežojumi apmeklēt Rātsnamu nav paredzēti, vienīgi pirms tam apmeklētājiem vajadzēs reģistrēties. Turklāt Apmeklētāju pieņemšanas centrā darbinieki ikvienam varēs ieteikt, kādā veidā un pie kuras atbildīgās amatpersonas vēršoties visātrāk atrisināt konkrēto jautājumu. Šobrīd esot gadījumi, kad apmeklētāji lūdz palīdzību vai informāciju Rātsnamā sastaptiem darbiniekiem, kuri ne vienmēr var sniegt kompetentas atbildes, tādā veidā radot cilvēkos neapmierinātību.

Noteikumus ieviešot, būs iespējams paaugstināt domes deputātu, darbinieku, apmeklētāju un valsts un ārvalstu augstāko amatpersonu drošības līmeni, kā arī samazināt iespēju nodarīt materiālus zaudējumus pašvaldības un tās deputātu un darbinieku īpašumam.

Noteikumu projektā paredzēts, ka būs iespējams saņemt vienreizējo apmeklētāja karti, termiņa apmeklētāja karti vai grupas apmeklētāju karti.

Lai ieviestu šo kārtību, nepieciešams finansējums 5 874 latu apmērā informācijas sistēmas programmatūras papildinājumiem un atļauju līmlapiņu iegādei, kā arī 3 500 latu arkveida metāla detektora uzstādīšanai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas