Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dūklava iespēja

Ministram Jānim Dūklavam ir liela iespēja izdarīt labu Latvijai, labu kaimiņiem, izdarīt labu darbu visām Austrumeiropas tautām. Latvijas lauksaimniecības ministram ir oficiāli jāatbalsta Bulgārijas lauksaimniecības ministra jautājums Eiropas Komisijai un Eiropas Pārtikas drošības uzraudzības aģentūrai, proti, vai multinacionālās kompānijas zem vieniem un tiem pašiem nosaukumiem jaunajās ES dalībvalstīs pārdod zemākas kvalitātes produktus?

Ar starptautisku skandālu beidzies Slovākijas patērētāju aizsardzības asociācijas pētījums, kas notika astoņās ES dalībvalstīs. Tika atklāts, ka Čehijas, Polijas, Slovākijas, Ungārijas, Rumānijas un Bulgārijas lielveikalos transnacionālās korporācijas izvieto zemākas kvalitātes produktus nekā Vācijā un Austrijā, kaut preces rotā viens un tas pats brenda nosaukums, teiksim, Jacobs Cronung, Nescafe Gold vai Coca-Cola. Tikai šokolāde Milka visās astoņās valstīs bija vienā kvalitātē. Zīmīgi, ka nebija neviena gadījuma, kad zemākas kvalitātes produkts būtu izvietots «veco valstu» Vācijas vai Austrijas lielveikalā.

Latvijas Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uz šo informāciju pagaidām ir atbildējis ar atrunāšanos. Neesot ierobežojumu tirgot dažādas kvalitātes preces, uz to norādot marķējumā. Tur jau tā lieta, ka marķējumā netiek norādīts, ka Tchibo Espresso, kas ražots dažādās valstīs, būtu ar dažādu kvalitāti! Cilvēks, ieraugot marķējumu, uzticoties brendam un būtībā tiek apmānīts.

Ir pacelta lieta, par kuru nav bijis pieņemts runāt politikas līmenī, kaut par to ir nojautuši vai zinājuši daudzi. Lielveikals Sky gluži atklāti uzsver reklāmas kampaņā, ka veikalā tirgo tos pašus brendus, ko citos veikalos, tikai ražotus Rietumeiropas tirgum, aicinot izbaudīt atšķirību.

Nav jāgaida, ka ārvalstu intereses lobējošās partijas ekonomikas ministrs Artis Kampars, kura pārziņā atrodas PTAC, reaģēs, aizstāvot Latvijas intereses. Ārzemnieku partija to nekad nedarīs. Jānis Dūklavs pārstāv partiju, kurai latviešu intereses, jācer, ir svarīgākas nekā izpatikšana ES kungiem. Dūklavam ir iespēja kļūt par visas Eiropas nozīmes politiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas