Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dzintaram ir vairāki skaidrojumi, kādēļ VL-TB/LNNK dēvē par nacionālradikāļiem

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) mūsu valstī un ārzemēs izteiktie pārmetumi radikālismā nav pamatoti un tie galvenokārt saistīti ar izpratnes trūkumu un konkurentu veikto aģitāciju, intervijā aģentūrai LETA pauda VL-TB/LNNK valdes līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Tam, kādēļ VL-TB/LNNK pārstāvjus dēvē par nacionālradikāļiem, skaidrojumi varētu būt vairāki. "Krievijas propagandas aparātam ir liela ietekme ne tikai Krievijā, bet arī Latvijā un daudzās Eiropas valstu politiķu aprindās, tas noteikti atstāj iespaidu," norādīja Dzintars.Politiķis arī vērsa uzmanību uz to, ka 2.pasaules kara notikumi noteikti bijuši trauma, kas atstājusi ilgstošas sekas, līdz ar to bieži vien esot atsevišķu jautājumu loks, kuru cilvēki un viedokļu veidotāji uztverot ļoti saasināti un neadekvāti."Bet tas pamazām mainās, redzam, ka daudzviet nacionālie spēki nostiprinās un uzlabo savas pozīcijas. Kaut vai tas pats [Vācijas kancleres Angelas] Merkeles un citu politiķu piemērs, kad tiek atzīts, ka līdzšinējā multikulturālisma un kosmopolītiskā politika ir radījusi daudzas būtiskas sekas. Līdz ar to tas, ko sakām mēs, pamazām tiek atzīts arī citās Eiropas valstīs, vismaz atsevišķu politiķu aprindās," teica Dzintars.Pēc viņa teiktā, trešais skaidrojums ir Latvijas iekšpolitiskais konteksts, kurā ļoti būtiski bijis radīt mītu, noteiktu tēlu politiskajā sacensībā VL-TB/LNNK, lai citas organizācijas varētu pretendēt uz nacionāli domājošā elektorāta balsīm. "Tas mīts ir ļoti mērķtiecīgi veidots, runājot gan ar pašmāju plašsaziņas līdzekļiem, gan ārvalstu žurnālistiem un kolēģiem. Tādējādi tas nāk atpakaļ un ietekmē notikumus tepat uz vietas," skaidroja nacionālās apvienības līderis.Runājot par iespējamu negatīvu attieksmi pēc nacionālās apvienības pārstāvju nonākšanas valdībā, Dzintars norādīja, ka "tēvzemieši" tur ir ilgstoši atradušies un ne pie kādas starptautiskas izolācijas tas nav novedis."Un vai ir kaut kādas būtiskas politiskās nostādnes, ar kurām VL atšķirtos no "tēvzemiešiem"? Atšķirība ir tikai tā, ka mēs esam to darījuši enerģiskāk, pamanāmāk un piesaistījuši jauniešus. Būtiski ir valdības darbā spēt pierādīt, ka šiem mītiem nav pamata. Protams, ka pirmā reakcija var būt dažāda, jo ne tikai starptautiskajā sabiedrībā, bet arī šeit uz vietas vērojams zināms izpratnes trūkums par mūsu organizāciju, bet, iepazīstot mūs darbībā, šie mīti kliedēsies," uzsvēra Dzintars.VL-TB/LNNK līderis arī uzskata, ka šie mīti nevarētu būt šķērslis nacionālās apvienības iespējām kādreiz iekļūt valdībā. "Uzskatu, ka tas ir iegansts, kas nāk nevis galvenokārt no ārvalstu nostājas, bet gan no vietējo politiķu vēlmes spekulēt ar šo argumentu, spekulēt ar atsaukšanos uz kaut kādu mistisku vēstniecību vai ārvalstu partneru viedokli. "Saskaņas centrs" (SC), mūsu skatījumā, nevērtējot viņu orientāciju un virzienu, bet [vērtējot] pēc tehnikas un politiskās darbības, ir daudz radikālāka organizācija. Bija ļoti ilgs periods, kad uzskatīja, ka tā ir sarkanā līnija un ar SC nevar sadarboties, bet, viņu politiskajam spēkam pieaugot, šī situācija ir būtiski mainījusies," klāstīja politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas