Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

e-Saeimas sēdē visiem deputātiem nākas restartēt datorus

Tehnisko problēmu dēļ parlamenta e-Saeimas sistēmā notiekošās sēdes laikā tika izsludināts pārtraukums, kura laikā deputātiem vajadzēja arī restartēt datorus.

Tagad pārtraukums ir beidzies, un Saeimas sēde turpinās.

Jau iepriekšējās sēdēs vairāki opozīcijas deputāti bija norādījuši uz tehniskām problēmām, kad e-Saeimas sistēmā ir tikai daļēji dzirdamas atsevišķas uzstāšanās. Iespējams, ka šīs problēmas varētu būt saistītas ar konkrētā deputāta, kurš uzstājas debatēs, izmantoto datortehniku.

Kā novēroja aģentūra LETA šodien arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) saskārās ar tehniskām problēmām, jo Mūrniece norādīja, ka viņas datorā neparādījās nepieciešamais attēls. Pēc tam sēdes tiešraidē Saeimas mājaslapā īsu laiku Mūrniece kā sēdes vadītāja nebija redzama un nebija dzirdama. No tiešraides gan bija noprotams, ka citi deputāti e-Saemais sistēmā parlamenta priekšsēdētāju redz un dzird.

Šajā situācijā Mūrniece izsludināja pārtraukumu un aicināja deputātus iziet no sistēmas un restartēt datorus. Tagad sēde ir atsākusies.

Šodien uz īsu brīdi uzstāšanās laikā nebija redzams arī deputāts Boriss Cilevičs  (S).

Kopumā e-Saeimas sistēma darbojas. Parlaments tajā ir sanācis jau uz vairākām sēdēm, un arī šodien Saeima šajā platformā ir izskatījusi 19 darba kārtības pamatpunktus, ap 100 priekšlikumus un sēdes laikā deputāti ir piedalījušies arī plašās debatēs.

Saeimas Prezidijs lēmis pagaidām turpināt parlamentam sanākt e-Saeimas sistēmā, lai mazinātu saslimstības ar Covid-19 risku. Daļa no deputātiem šo sēžu laikā pulcējas vairākās Saeimas zālēs, bet daži atsevišķos gadījumos atrodas ārpus parlamenta ēkām.

 

Top komentāri

Saeimas restarts
S
"Kopumā e-Saeimas sistēma darbojas." Kopumā jau darbojas, tikai laiku pa laikam jāpārstartē )))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas