Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Etniskā cilpa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
anna
a
man patīk kā šis vīrs raksta. skaidri, saprotami un tieši.
monitors
m
Raksta jēga ir samērā skaidra - nevajag balsot par ZRP, jo ar to ir kā ar bitēm - neko nevar zināt! Tā kā Panteļejeva kungs ir izbijušais LC politiķis pieņemsim, ka ierosme šim rakstam nākusi no tagadējās otrās reformu partijas līderiem. Bet par to programmu lasīšanu - galīgais murgs, kurš tad tās ir pildījis. Ņemsim TP programmu - nodrošināsim, lai katra ģimene varētu 8 gadu laikā gūt tādus ienākumus, lai izaudzinātu un izskolotu trīs bērnus. Attiecībā uz izpildi - komentāri lieki . Vienotības programma - profesionāla valdība, ministriju skaita samazināšana, valsts aparāta optimizācija, progresīvais nodoklis. Nu te viss arī skaidrs, ir gads nepagāja.Tā kā vienīgais kritērijs - uzticēšanās tam vai citam politiskajam spēkam. Piemēram, ja solīja pensijas nesamazināt, bet samazināja, tad uzticības vairs nav, lai arī ar kādu pēckrīzes attīstības plānu šī partija dižotos.
NostalgicPushead
N
bet es personīgi tā arī darīšu - balsošu par to "latvisko" partiju, kura būs otrajā vietā pirms vēlēšanām pēc Saskaņas. Principā jau Saskaņai ir jābūt koalīcijā, tikai ne premjera postenim. Neticu, ka ekonomiskās politikas zinā jebkura partija varētu izdarīt kaut ko revolucionāri labu vai sliktu, ņemot vērā visas saistības, ko esam uzņēmušies ar SVF un ES un tamlīdzīgi
Daniels
D
Bez okupācijas seku likvidācijas (deokupācijas) - okupēto pilsoņu tiesības nav atjaunotas, jo viņu likteņa lemšanā joprojām piedalās okupācijas režīma veidotā "tauta" un politiskā situācija nevar mainīties! Okupācijas sekas ir okupācijas sastāvdaļa(!) - kā pēc deokupācijas definīcijas, tā arī pēc apstākļu būtības! Bet, diemžēl, arī tā vienīgā partija "Visu Latvijai", kuras vadītāji to apzinās, ir pakļāvušies šo okupācijas seku (pašpietiekamā un integrācijai neadekvātā krievvalodīgo daudzuma) "integrācijas" politikai...
Brencis
B
Nepatīkami, ka caurkritušie politiķi, okupācijas laika komsomoļci un sarkanie funkcionāri uzdodas par atjaunotās neatkarīgās Latvijas valsts politikas ekspertiem. Varbūt gribi līst atpakaļ politikā? Naudiņa taču ripoja! Latvieši vienkārši vairs negrib piedzīvot ne krievu, ne bijušo sarkano valdību. Tā kā līdzšinējās valdībās un Saeimās ir bijiši gan vieni gan otri lielā daudzumā, tad tautai ir jāizdara viss, lai no tiem beidzot atkratītos vēlēšanās. Pat valsts prezidents ir sarkanais barons - trakāk nemaz nevar būt!
Elmāram
E
Un kur tad ir tā SC ekonomiskā programma, par kuru mums tagad būtu jābalso???
@
@
Visa programma te: "Saskaņas centra (SC) uzdevums rudenī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās ir pārņemt varu valstī un pēc tam skatīties ar ko dalīties, portālam Nasha.lv atzina SC līderis Jānis Urbanovičs. "
  • 5
  • 0
Unabomberz
U
Interesanti, no kurienes tāda doma, ka baigi daudzus interesē sociāldemokrātiskās vērtības. 50 gados kreisie apnikuši līdz mielēm gan krieviem gan latviešiem. Krievi redz arī balso par Saskaņas centru, nevis ekonomikā kreisāko PCTVL. Tieši tāpat arī latviešiem LSDSP nav vajadzīgs.
Mg
M
Un kā vēl visi brēc pēc valsts lomas palielināšanas, pabalstu palielināšanas, progresīvā nodokļa, esam jau bez maz vienīgā valsts kurā ir progresīvais nekustamā īpāšuma nodoklis, u.t.t. Tā ir sociālistiksa poltika, jeb ekonomiski kreisa politika. Vienīgi nedod Dievs, ja kāda partija nosaukumā ieliks kaut ko kas sākas ar "sociāl", jo to par to latviešu vēlētājs nebalsos, lai cik viņš trūcīgs arī nebūtu.
  • 1
  • 0
replika
r
Ja visi "krievi", kā vienota masa, nebalsotu par vienu partiju, tad šādas etniskas sacensības nenotiktu. Neviens nav vainīgs, ka bijušie PSRS okupanti un kolonisti ir naidīgi noskaņoti pret latviešu centieniem veidot patiesi neatkarīgu un nacionālu valsti. Kāpēc Panteļejevs uzskata, ka vainīgs ir latviešu vēlētājs. p.s. Žēl, ka Bojārs ar savu nemākulīgo rīcību RD izčakarēja LSDSP iespēju kļūt par nozīmīgu politisku spēku. Mums tiešām ir vajadzīga spēcīga sociāldemokrātiska partija
Agrita
A
Mūsu sociāldemokrāti strādā Krievijas interesēs un vienmēr atrod kopīgu valodu ar SC.
  • 0
  • 1
mmmm
m
autora raksts ir ļoti tendenciozs, es pat teiktu slēpti musinošs .
Ivars Graudums
I
Pareizi! Tajaa briidii, kad krievi saaks balsot par dazhaadaam partijaam etniskaa kriize buus paarvareeta un sabiedriiba kljuus saliedeeta. Shaadu attiistiibu jau VL centaas paatrinaat ar latviskaam, skolaam Latvijaa. Un tas naaktu par labu visiem, jo nelielais latvieshu un krievu pulcinjsh par sevi nespees sekmiigi pastaaveet.
jautājums
j
Arī es esmu nodokļu maksātājs. Ko tagad? Par "tiesībām" - kurā starptautiskajā konvencijā ir noteiktas tādas tiesības, ka lielkrievu šovinisti drīkst ārpus Krievijas pieprasīt lai citu valstu iedzīvotāji sarunā pāriet uz krievu valodu?
  • 5
  • 0
jautājums
j
Marika, viens no diviem. Vai nu teksti par lojalitāti Latvijai, bet tad neuzbrūkot Latvijas pamatiem (šoreiz latviešu valodai) vai arī, ja Latvija ar savu valodu ir tik briesmīga un dzīve Latvijā nekādi nav paciešama, tad jādomā, ko darīt. Nē, uz etnisko dzimteni nevienu nesūtīšu, es jau neesmu briesmonis :D Ir, piemēram, Vācija, kur arī dzīvo krievu kopiena, un pat iznāk žurnāls krievu valodā - "Krievu Vācija". Valsts skolas gan tur ir vācu, nevar no vācieša prasīt lai viņš pārietu uz krievu valodu un arī bļaustīšanās par fašistiem tur nav dzirdēta. Par vārdiņu genocīds. Meitenīt, aizej uz baznīcu noliec Dievam svecīti par to, ka tu nezini kas ir genocīds un nekad nezināsi. Un turpmāk nelieto vārdiņus, kuru nozīmi tu nezini.
  • 4
  • 0
arī :) Marikai
a
Ja Jūsu pieminētajiem ļaudīm kaut kas būtu svēts, viņu šeit nebūtu, viņi būtu savā svētajā Dzimtenē un koptu savu svēto valodu....
  • 3
  • 0
@ - Marikai
@
Atliek tikai ieslēgt TV, ar krievu kā dominējošo valodu apraidē, lai jūsu aprakstītās šausmas izgaistu.
  • 5
  • 0
Marika
M
Jautājums vai krievu tautības cilvēki balsos par to, lai viņu bērni zaudētu šobrīd esošo iespēju mācīties sākumskolās dzimtajā valodā. Dzimtā valoda tomēr ir kaut kas svēts un patreiz viņi ir nodokļu maksātāji, tātad arī tautas daļa, kurai ir tiesības pastāvēt par savām tiesībām. Vai mēs nemēģinam paši atriiebties par to genocīdu pret latviešu valodu ar genocīdu pret Latvijas krievu dzimto valodu. ???
  • 1
  • 8
Bezdievis
B
Reklāmraksts SC? Par ko gaudas? SC visus šos gadus darbojas pēc etniskā principa. Krievi par SC balso ne jau programmu vai padarīto darbu/nedarbu dēļ, bet tikai tāpēc, ka tie ir krievi. Patiesību sakot, latvieši ir vienīgie vēlētāji Latvijā, kas izvēlas starp partijām un absolūti retais ir tāds, kurš balso tikai tāpēc, lai netiktu cita partija. Toties krievi vēl jo projām absolūtā vienprātībā balso par savu vienīgo partiju. Varbūt autoram būtu vērts padomāt no šī skatpunkta? Kāpēc krievi nediskutē par to, ka vajadzētu atmest etnisko principu un balsot arī par partijām, kurās vairākums ir latvieši?
:)
:
Nebūtu t.s. "krievi" tā pretojušies visam latviskajam un nebūtu tā turējušies pie savām padomiskajām leģendām, šī problēma nepastāvētu. Nevis iedomātais "zvērīgais un tumsonīgais latviešu nacionālisms" ir pie vainas. Jo tas ir sekundārs. Primārs ir lielas sabiedrības daļās aprobežotais un tumsonīgais sovjetisms un dažiem arī lielkrievu šovinisms un imperiālisms. Latviešu nacionālisms ir tikai reakcija uz to. Bija jātiek galā ar krievu šovinistiem un padomju apoloģētiem. Tad viss būtu bijis kārtībā. Bet tā vietā "tolerances" garā mēģam sēdēt uz diviem krēsliem un apvienot pēc būtības neapvienojamas lietas. Turklāt tagad arvien vairak piekāpjamies, jo cīnīties par savu pārliecību ir netoleranti. Nekas labs no tā nav sagaidāms. Kad kļūs skaidrs, ka mīkstošanās dēļ cīņa par Latviju ir zaudēta, lela daļa "bāleliņu" fiksi apmetīs kažoku uz otru pusi un ieleks Krievijas draugu un PSRS apjūsmotāju ratos. Un deviņdesmito gadu Atmoda tā arī paliks vien skaists sapnis.
Человек
Ч
Jā, jums patīk melot par "labajiem" krieviem pirmskara Latvijā: "arī :)pirms 3 stundām, 2011.08.17 16:27+1-0 Marika, neviens nerunā par Latvijas krieviem, ja ar to saprot šeit pirms kara dzīvojušo krievu un viņu pēcnācēju kopienu, kas savos uzskatos, lielākoties, pārstāv "tumsonīgo latviešu nacionālismu":)" -- Bet atbraukušie krievi un "pirms kara krievi" ir viens un tas pats. Viņi balso vienādi par SC un PCTVL. Vecticībnieks Mihails Tjasins bija viens no galvenajiem krievu skolu aizstāvības štāba līderiem; SC vēlēšanu bāze ir tieši vecticībnieki, jo, piemēram, cienījamais Rēzeknes vecticībnieks un draudzes vadītājs Vladimirs Nikonovs ir SC deputāts tagadējā Saeimā. Cita lieta, ka latviešiem patīk mānīties un ārkārtīgi retus asimilētus pirms kara krievus uzskatīt par visiem pirmskara krieviem. Latvieši nepamana, ka daudz vairāk ir latviešu, kas asimilējušies krievos. Latvieši vispār ārkārtīgi naiva tauta, kas melo sev pašai. Pirms kara krievi pārsvarā nīda Ulmani ar viņa nacionālismu un latvisko garu. Es atceros desmitiem viņu stāstu par latviešu debilu nacionālismu, par pastniekiem, kas no 1934.gada 15.maija aizmirsa krievu valodu, par latviešu esesiešiem un vietējiem latviešu nacistiem administrācijā, kuriem vācu nacisti neatļāva īstenot genocīdu pret krieviem pēc ebreju genocīda parauga. Nobeigumā, lūk, jums attiecīgs jau pieminētā vecticībnieka un Saemas deputāta Ņikonova (SC) citāts: Владимир Никонов. Почему у русских "украли" праздник? (37) Владимир Никонов, депутат Сейма от "Центра Согласия", председатель Резекненской Кладбищенской старообрядческой общины | 21. апрель 2011 11:28 „rus delfi lv” Приближается праздник Пасхи, который в этом году в один день - 24 апреля - отмечают и староверы, и православные, и лютеране, и католики. Совпадение дат делает это торжество особенно радостным, но такие совпадения случаются нечасто. На волне общего радостного ожидания очень не хочется говорить о проблемах, но приходится, потому что старообрядческие и православные церковные праздники в Латвии на официальном уровне таковыми не являются. И если Пасха всегда празднуется в воскресенье, то Рождество может выпасть на любой день недели. Старообрядцы и православные отмечают Рождество 7 января, и эта важнейшая для каждого верующего церковная праздничная дата, к сожалению, остается обычным рабочим днем. Каждый год парламентская фракция "Центра Согласия" выступает с законодательной инициативой – объявить старообрядческое и православное Рождество выходным. И каждый год правящее большинство Сейма неизменно отклоняет это предложение, тем самым игнорируя интересы 70 тысяч староверов и 370 тысяч православных. /…/ Наличие сразу двух календарей – для светской и религиозной жизни - не являются ничем необычным. Национальный календарь используется в Японии и Израиле, во многих арабских странах. Традиционный религиозный календарь не следует противопоставлять светскому, он выполняет свою роль – сохранения традиций духовной культуры. Старый стиль празднования религиозных праздников – это не признак отсталости и упрямства. Это подаренная нам возможность помнить, что за обычным светским календарем, который просто отсчитывает день за днем, существует и другой календарь, который связывает нас с вечностью.
  • 1
  • 0
jautājums
j
Ar "savu redzējumu" visvairāk cenšas spīdēt no PSRS iebraukušie migranti un viņu pēcteči. To, kurš vēstures redzējums pareizāks, nosaka, salīdzinot abus vēstures redzējumus ar faktiem un datiem. Bet faktu un datu par 20. gadsimta pirmo pusi ir pietiekami, tā nav faraonu Ēģipte. Tāpēc bīdīt "atšķirīgus vēstures redzējumus" nesanāk, jo redzējums, kurš ir pretrunā ar faktiem un datiem, uzreiz kļūst par nepatiesību, bet ja nepatiesā redzējuma autors iespītējas un paliek pie sava, tad par apzinātiem meliem. Lai "cīnītos" par Latviju, vispirms jātiek skaidrībā, par ko tad mēs gribam "cīnīties". Es gan gribētu vienreiz beigt "cīnīties" un sākt dzīvot vienkāršu miera laika dzīvi, kas arī nav nemaz tik viegla.
  • 1
  • 2
arī :)
a
Marika, neviens nerunā par Latvijas krieviem, ja ar to saprot šeit pirms kara dzīvojušo krievu un viņu pēcnācēju kopienu, kas savos uzskatos, lielākoties, pārstāv "tumsonīgo latviešu nacionālismu":)
  • 2
  • 3
@
@
+++
  • 0
  • 0
Janis
J
:) pilnīgi pareizs viedoklis. Kas attiecas uz "Mariku" - cien kundze: mūsu vēstures redzējums nav staļinisma murgojums atšķirībā no "viņu (jūsu)", tas ir balstīts patiesībā. Vienkāršā, baltā, skaidrā patiesībā, kuru zina katrs latvietis - ne jau no sagrozītajām krievu vēstures grāmatām, bet no savas dzimtas dzīves. 50 gadus par šo patiesību mūs sēdināja cietumos, dzina projām no darba, visbeidzot, ja nek nevarēja izdarīt nošāva vai izmeta pa logu ... Un jūs rakstiet par kaut kādu 'viņu patiesību".
  • 7
  • 1
Marika
M
Latvijas krieviem, tāpoat kā mums ir sava vēsture. Un pie tās viņi turas tāpat kā mēs pie savējās. Jautājums kāpēc mūsu vēstures redzējums ir pareizāks par viņu???? Varbūt mēs varam kopā cīnīties par Latviju? Lai gan šaubos vai mans viedoklis gūtu atsaucību. Labāk ir redzēt ienaidniekus visos, kuru viedoklis atšķiras no manējā.
  • 5
  • 9
Marika
M
Tikmēr mana kaimiņiene ar ģimeni pošas prom no Latvijas. Ir gaidijuši, cerējuši, skrējuši un cīnījušies. Piekrītu, ka pietrūkst sociāldemokrātijas Latviešu partiju programmās un tā savstarpējā nomelnošana politiķu starpā cilvēkus dzen izmisumā un prom no Latvijas. Jo Latviskās partijas nevar nolikt ķīviņus, savstarpējo nomelnošanu (Šlesers-Zatlers u.c.) (VL_SC) Ir jāatzīst ka katrai leitai ir sava puse un katram politiskam spēkam ir daļa taisnības un jāmāk strādāt kopā.
Marikai
M
Jā, viss ir relatīvs, un arī bandītam, kurš tevi aplaupa, ir sava taisnība. Vopšem - taisnības nav!
  • 1
  • 2
:)
:
Izkristalizējas doma, ka Latvijai ir vajadzīga nacionāl-sociālistiska partija. :) Pieņemu, ka tā gūtu vērā ņēmamu vēlētāju atbalstu. Eiropa, protams, mūs gan nesaprastu. Vienīgi ar to klausīšanos uz citu viedokiem esam aizgājuši tik tālu, ka paši sevi vairs nesaprotam un nav vairs īsti skaidrs - kam šitais balagāns ar nosaukumu "Latvidža" ir vajadzīgs. Ne jau par to tauta sapņoja 1991. gadā.
Andis
A
Iesaku izlasīt NA ekonomisko programmu!
  • 1
  • 0
Dārznieks
D
Ekonomiskos procesus līdz šim ir virzījuši tikai un vienīgi tie labi ieprogramētie bijušie t.s. ( unikāl-) komunisti, kuri pēc savas cilvēka dabas ir "progresīvākā cilvēces daļa" un solīja to izvest "saulītē". Tā balsoja par "komunistiem" LC, kurš izdzēsa gaismu ; tā balsoja par "komunistiem" TP, kura malduguni kurinādama ieveda purvā; tā balsoja par "komunistiem" socdemokrātiem, kuri centās un paspēja pagrābt tiem "pienākušos" daļu. Un piesauktais nacionālisms šajā procesā ir tikai viens no zvejas rīkiem, lai gan ar smalkām acīm. Galvenais glābējs , kā redzams no Ķīnas piemēra, vienmēr ir darbs. Un tur nacionalitāte nav svarīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas