Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FKTK nākamgad starptautiskai sadarbībai tērēs 209 tūkstošus

Par dalību Eiropas Savienības (ES) un pasaules organizācijās Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) nākamgad būs kopumā jāizdod 209 100 lati, liecina komisijas mājaslapā publicētais nākamā gada budžets.

Salīdzinājumā ar šo gadu izdevumi starptautiskajai sadarbībai palielināti par 90,8%. Dalības maksas palielinājums esot saistīts ar ES finanšu un kapitāla uzraudzības jomas institūciju pārstrukturizāciju, kas veidos jaunu Eiropas uzraudzības ietvaru.

Turklāt tiek norādīts, ka 2011.gadā, izveidojoties Eiropas uzraudzības sistēmai ar jaunu uzraudzības sistēmas arhitektūru, kurā institūciju būs vairāk nekā bija līdz šim un kuras institūcijās FKTK pārstāvība būs obligāta, var rasties papildu izdevumi, kas pašlaik nav aplēšami.

Pagaidām tiek plānots, ka no 209 100 latiem 16 700 lati tiks maksāti par dalību starptautiskajās organizācijās, no tiem 7800 lati par dalību Starptautiskajā apdrošinātāju uzraudzības asociācijā, 750 lati - Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu banku uzraugu grupā, 7400 - Starptautiskajā vērtspapīru komisiju organizācijā un vēl 750 lati - Eiropas depozītu apdrošināšanas forumā.

192 400 lati FKTK būs jānovirza par dalību ES maksas organizācijās, no tiem 72 000 latu tiks maksāti par piedalīšanos Eiropas vērtspapīru un tirgu iestādē, 53 900 lati - Eiropas apdrošināšanas un aroda pensiju iestādē, bet 66 500 lati - Eiropas banku iestādē.

Kopumā izdevumi starptautiskajai sadarbībai veido 5,1% no FKTK nākamā gada izdevumiem 4 103 840 latu apmērā. FKTK ieņēmumi nākamgad plānoti 4 117 870 latu apmērā. Tāpat kā līdz šim, arī 2011.gadā finanšu un kapitāla tirgus dalībnieki segs visas izmaksas, kas saistītas ar valstisko uzraudzību pār finanšu un kapitāla tirgu un pārējām FKTK funkcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas