Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Aizturētā banda laupījusi turīgās viensētās

Limbažu pusē pirmdien aizturētā laupītāju banda varētu būt pastrādājusi vismaz piecas viensētu aplaupīšanas, turklāt policija arī neizslēdz, ka Latvijā darbojas vēl kāda laupītāju banda.

Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis otrdien žurnālistiem pastāstīja, ka kopš gada sākuma Rīgas reģionā un citviet reģistrētas vairākas laupīšanas, kur uzbrucēji, izvēloties viensētas, sagūsta saimniekus un paņem iespaidīgas naudas summas un citas vērtslietas.

Policija sākusi aktīvu izmeklēšanas darbu, līdz likumsargu redzeslokā nonāca grupējums piecu vīru sastāvā, kas varētu būt vainojams šajās laupīšanās.

Pirmdien policija, iesaistot specvienību "Omega", bandu ceļā uz kārtējo turīgas viensētas aplaupīšanu aizturēja Limbažu novadā.

Sākotnēji laukā ielenktajiem bandītiem piedāvāts padoties labprātīgi, taču viens no laupītājiem uz policistiem sācis šaut no revolvera. Policija atbildēja ar pretuguni, un tas viņam maksāja dzīvību. Vēlāk izrādījās, ka nošautais ir grupējuma līderis.

Pārējos ielenktos bandītus policija aizturēja stundas laikā.

Aizturētie un nu jau arī mirušais ir agrāk vairākas reizes tiesāti par vardarbīgiem un mantiskiem noziegumiem. Viņu vecums ir no 24 līdz 45 gadiem. Četri bijuši Jelgavas iedzīvotāji, bet viens - Limbažu iedzīvotājs.

45 gadus vecais bandas līderis bijis īstens "zeks", kurš savulaik pavadījis laiku cietumā.

Pie aizdomās turētajiem atrasti dažādi priekšmeti, kas izmantoti uzbrukumos, - maskas, līmlentes, divas nomā ņemtas automašīnas un pagaidām arī viens revolveris.

Pagaidām policijai ir aizdomas, ka banda varētu būt vainojama piecās viensētu aplaupīšanās, taču izmeklēšanas darbs tikai tagad sācies, un var atklāties jauni fakti. Par to, ka viensētas nav izvēlētas nejauši, liecina arī laupītāju guvums - katrā reizē no upuriem iegūti desmit līdz piecpadsmit tūkstoši latu, atņemtas arī dārglietas.

Ķuzis gan pieļāva, ka aizturēšanas turpināsies, jo bandai varētu būt bijuši informatori, kas snieguši informāciju par upuru mantisko stāvokli.

Policijas priekšnieks sprieda, ka specvienības iesaistīšana un šaudīšanās liecina, ka grupējumi kļūst arvien vardarbīgāki un šaujamieročus ir gatavi reāli izmantot, nevis ar tiem tikai pabaidīt. Šajā apstāklī atspoguļojas 90.gadi.

Par laimi, pagaidām nav pierādījies, ka jau pieminētais grupējums šaujamo būtu reāli izmantojis laupīšanās.

Policija pagaidām sākusi kriminālprocesu par laupīšanām, taču Ķuzis pieļāva, ka laika gaitā lietu var pārkvalificēt par bandītismu. Pēc šāda Krimināllikuma panta lietas sen nav bijušas Latvijā.

Policijai ir arī aizdomas, ka Latvijā joprojām pastāv kāda vēl neaizturēta banda, kas nodarbojas ar laupīšanu. Plašāku informāciju gan viņš pagaidām izmeklēšanas interesēs nesniedza.

(papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas