Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

FOTO: Arī Tilžā meklē kandidātus, kuri nav sarakstā

Balvu novada Tilžas pagasta centrā, krustcelēs, novietota kokā griezta norāde, kas vēsta, kur atrodas 336.vēlēšanu iecirknis. Vēlētāji nāk cits pēc cita, gan kājām, gan brauc ar velosipēdiem un automašīnām.

No kāda pavisam neliela autiņa izveļas pat vesels bars mutīgu sievu, pie pašām iecirkņa durvīm šķelmīgi jautājot pašai vecākajai, lai tak vismaz iečukstot austiņā, par ko lai balso.

Uzrunātie tilžēnieši atzīst, ka izvēli pārsvarā noteicis tas, kādi cilvēki ir sarakstos, daudzi netieši uzsver, ka balsojuši par ZZS sarakstu, kurā ir Balvu novada izpilddirektors Andris Kazinovskis.

Vēlēšanu iecirkņa sekretāre Renāte Cakula atzīst, ka vēlētāju aktivitāte ir krietni augstāka, nekā citus gadus. Vecāka gadagājuma vēlētājiem esot grūtības atrast īsto sarakstu, par kuru viņi ir gribējuši balsot. „Piemēram, viena kundze mums uzreiz jautāja, kurā sarakstā ir Dombrovskis, nācās viņu apbēdināt, ka premjers

Latgales vēlēšanu apgabalā nebalotējas.”

Pensionāre Olga Zelča uz vēlēšanām atnākusi svinīgi saposusies, kā uz baznīcu. Viņu gan jautājums par ko balsot vispār nav nodarbinājis. „Man pat nebija nekādu šaubu, es jau sen zināju, ka balsošu tikai par Vienotību. Uzskatu, ka viņi ir visprātīgākie no visiem un vienīgie vēl var glābt Latviju.

Linda Vītola, Tilžas vidusskolas mūzikas skolotāja, kordiriģente saka: "Izvēle bija ļoti grūta, līdz pat pēdējam

brīdim nezināju, par ko balsošu. Mani uztrauc tas, ka tiek nogriezts finansējums izglītībai un kultūrai. Tomēr izlēmu, ka balsošu par zināmiem cilvēkiem, par tiem, ar kuriem kopā esmu strādājusi tepat Balvu novadā, kuru nopelns ir arī šī paša ceļa, Austrumu stīgas izbūve, par tiem, kuri iestājas par to, ka Eiropas nauda jāsadala tepat uz vietas, reģionos, nevis Rīgā.”

Tilžas Romas katoļu baznīcas prāvests Alberts Budže ilgi nav varējis atrast to sarakstu, kuru gribējis. "Manu izvēli noteica tikai viens, vai šajā sarakstā ir man pazīstami cilvēki, kuri ir daudz izdarījuši gan Latgales, gan mūsu Balvu novada labā.” 

Līdzīgi domā arī Dienas satiktie vēlētāji blakus esošā Kārsavas novada Salnavas pagastā. Ciemata centrā satiktās Dace un Anda ar meitiņām Agnesi un Samantu jau tikko nobalsojušas. "Grūti bija izvēlēties, skatījāmies, meklējām pazīstamus uzvārdus. Gribējām balsot par kaimiņu pagasta priekšsēdētāju Līviju Plavinsku, bet kaut kā apjukumā neatradām to sarakstu, tad nobalsojām par citiem pazīstamiem cilvēkiem ZZS. Tie ir cilvēki, kas vismaz kaut ko domā un dara lauku attīstības labā. Mums vajag labus ceļus, vajag autobusu,

lai var bērnus aizvest uz skolu, darba vietas. Te jau pat gateru vairs nav, abas esam bezdarbnieces, bet ir jāaudzina un jāuztur mazi bērni. Labi, ka vēl vīriem ir darbs. Grūti, kā mākam, tā dzīvojam."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas