Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

FOTO: KNAB šefs Vilnītis vietnieku amatos paturēs Strīķi un Vilku

Saeima ar 63 deputātu atbalstu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku apstiprināja Normundu Vilnīti. Pret viņa iecelšanu KNAB vadītāja amatā balsoja 25 deputāti. N.Vilnītis pēc apstiprināšanas amatā jau devies uz KNAB biroju.

KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, kurš līdz šim pildīja biroja priekšnieka pienākumus, informēja Dienu, ka kopš Saeimas balsojuma vairs nav tiesīgs pieņemt lēmumus KNAB vārdā.

Pats N. Vilnītis Saeimas sēdes laikā neatradās parlamenta ēkā, bet Saeimā notiekošo klausījās ar radio tiešraides palīdzību. Pēc pozitīvā balsojumu viņš bija aizgājis līdz Saeimas ēkai, taču tajā neiekļuva, jo viņam nebija caurlaides, tāpēc žurnālisti ar viņu runāja pie parlamenta ēkas durvīm. Sajūta ir tāda pati kā vienmēr, viņš teica pēc apstiprināšanas amatā. Balsojuma brīdī viņš nav bijis Saeimā, jo neesot speciāli aicināts, esot bijuši jāpadara tekošie darbi. N.Vilnītis pasniedz lekcijas divās augstskolās.

Jaunais KNAB šefs norādīja, ka darbā pieņemšanas process bijis ilgs un nogurdinošs, bet šobrīd tam beidzot esot rezultāts. Viņš informēja, ka viņa vietnieki būs līdzšinējie biroja darbinieki - Jura Strīķe un Alvis Vilks. Uz jautājumu kādi būs pirmie darbi KNAB priekšnieka amatā viņš norādīja, ka jauniem uzstādījumiem nesteigsies. Protams, ka darbs turpināsies un visu var uzlabot, viņš atzina. N.Vilnītis minēja, ka viņš vēlētos, lai valstij būtu labāka attieksme pret uzņēmējiem.

Bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs savam pēctecim novēlēja veiksmi darbā, lai viņš pēc iespējas ātrāk aptver biroja ikdienas darbu un tā misiju, lai viņš apzinās, ka atrašanās šajā amatā ir viņa paša atbildība nevis to partiju nopelns, kas viņu atbalstīja. Tagad tikai no N.Vilnīša būs atkarīgs sabiedrības vērtējums gan par viņu kā priekšnieku, gan KNAB kopumā, sacīja A.Loskutovs.

Valsts prezidents Valdis Zatlers  izteicis gandarījumu, ka deviņu mēnešu garais KNAB priekšnieka iecelšanas process ir veiksmīgi noslēdzies,  Saeimai ar vairākuma balsīm apstiprinot NDP vienprātīgi ieteikto un Ministru Kabineta izvirzīto kandidātu.

(papildināta ar FOTO)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas