Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

FOTO: Liepājas partija noslēdz līgumu ar ZZS, bet vēl spēkā ar TP

Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija, kurai līdz šīs Saeimas pilnvaru beigām ir sadarbības līgums ar Tautas partiju, pirmdien noslēdza līgumu ar Zaļo un Zemnieku savienību par sadarbību 10.Saeimā. Parakstot līgumu, U.Sesks, ZZS līderis Raimonds Vējonis un ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, cits caur citu skandēja: «Uz sadarbību.»

Līgums tika parakstīts A.Brigmaņa dzimšanas dienā — pēc tam, kad A.Lembergs gaviļniekam pasniedza sārtas rozes, A.Brigmanis atzina, ka viņam lielākā dāvana esot «Liepājas un Ventspils apvienošanās». No Liepājas partijas ZZS sarakstā kandidēs Saeimas deputāte Aija Barča un Liepājas Universitātes rektors Oskars Zīds.

U.Sesks atzina, ka izšķiršanās neesot bijusi viegla, bet «mūsu dzinulis ir stiprināt reģionu lomu valstī». Liepājai kā lielai pašvaldībai esot jāveic arī valsts funkcijas, kuras bez valsts atbalsta esot grūti pildīt. Liepājā ir viena no Latvijas ostām, robežsardze, Jūras spēki. Savukārt ZZS līderi uzsvēra, ka apvienība Liepājas rajonā jau esot ļoti populāra, kā liecinot ZZS pasūtītie pētījumi, un tās darbība esot vērsta uz reģionu lomas stiprināšanu.

Līdzīga līdz šim ir bijusi arī Tautas partijai, kas šajās vēlēšanās startē kopā ar LPP/LC. Uz jautājumu, kāpēc Liepājas partija vairs nevēlas slēgt līgumu ar TP, U.Sesks atbildēja: «Mēs jau neesam kara stāvoklī. Ja liepājnieki vēlēsies, viņi varēs sadarboties ar citām labējām partijām.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas