Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Zemkopības ministrija iemūžina barikāžu laiku

Šodien zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, klātesot bijušajiem ministriem Robertam Dilbam un Dainim Ģēģeram, svinīgi atklāja piemiņas plāksni Zemkopības ministrijā barikāžu dalībniekiem.Tagadējā Lauksaimniecības ministrija un tās ēka Republikas laukumā 1991.gada janvārī bija vieta, no kurienes tolaik tika vadīta barikāžu veidošana.

Vecrīgas barikādēm izmantoj lauksaimniecības, mežsaimniecības un meliorācijas tehniku, kas palīdzēja gan celt nožogojumus, gan noslēdza pieeju stratēģiski svarīgām Rīgas ēkām – parlamentam, Ministru Padomei, televīzijas un radio ēkām, kā arī citām stratēģiski nozīmīgām galvaspilsētas vietām. Lauksaimniecības ministrijā darbojās barikāžu izveides koordinācijas centrs, lai maksimāli efektīvi vadītu smagās tehnikas pārvietošanos un izmantošanu barikāžu veidošanā.«Domāju, ka šādas piemiņas plāksnes atklāšana ir kā zināma parāda atdošana tā laika notikumiem un to dalībniekiem,» uzskata zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. «Piemiņas plāksne ministrijas vestibilā ir tā nepieciešamā informācija, kura atgādinās par Latvijas neatkarības atjaunošanas laiku,» teica ministrs. J.Dūklavs arī pats piedalījies 1991.gada barikādēs.Svinīgajā barikāžu piemiņas plāksnes atklāšanā piedalījās arī Barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais, Tautas frontes muzeja direktore Meldra Usenko un Nacionālo bruņoto spēku ģenerālis, pirmā atjaunotās Latvijas drošības dienesta un speciālo uzdevumu vienību komandieris Juris Vectirāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas