Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gerhards zelta moci atpirks un nodos saviem bērniem

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) plāno pirmdien protesta akcijā viņam pasniegto zelta krāsas motociklu “Minsk” atpirkt no valsts. Motocikla modelis esot tiešs pēctecis Otrā pasaules kara vācu armijas motocikliem, un K.Gerhards to varētu nodot kā relikviju saviem bērniem, ministra vārdus atstāsta viņa preses sekretāre Inga Spriņķe.

"Ministrs to varētu atpirkt par mūžīgu piemiņu par komunikāciju ar sabiedrību,” viņa teica. Šobrīd motocikls atrodas ministra kabineta priekštelpā.

Jau ziņots, ka Latvijas Motoklubu asociācija to uzdāvināja ministram, protestējot pret ikgadējās nodevas paaugstināšanu motocikliem. Motocikls šobrīd nav lietojams, bet to varētu salabot vienas dienas laikā, teica asociācijas prezidents Aivars Freimanis.

Motocikls esot atrasts kādā šķūnītī un neko asociācijai neesot izmaksājis. Tas nokrāsots zelta krāsā, lai simbolizētu, ka motocikls pēc valdības domām ir ekskluzīvs transporta līdzeklis. “CSDD uzskaitē ir 34 000 motociklu, no kuriem tikai 8000 ir izgājuši tehnisko apskati. Tas nozīmē, ka Latvija ir pilna ar šādiem motocikliem šķūnīšos. Šis bija viens no tiem 26 000 motociklu, par kuru nodokļos būtu jāmaksā 100 latu,” pastāstīja A.Freimanis.

Motociklu asociācija ministram izteikusi uzaicinājumu ierasties ar to uz motociklu sezonas atklāšanu 24.aprīlī.
Šo uzaicinājumu apmeklēt motociklu sezonas atklāšanu uz sava jaunā braucamrīka, ministrs gan neesot plānojis pieņemt.

KNAB sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vitenburgs paskaidroja, ka saskaņā ar likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, dāvanas, kuras saņemtas, pildot amata pienākumus, ir valsts vai pašvaldības īpašums. Kad dāvanas saņēmējs aiziet no amata, viņš drīkst to izpirkt. Tiek izveidota īpaša komisija, kura izlemj vai dāvana nav kultūras vērtība, kuru nedrīkst izpirkt, un konsultācijās ar ekspertiem nosaka tās vērtību.

Motoklubu asociācija oficiālajā dāvanas nodošanas vēstulē motocikla vērtību esot norādījusi kā 0,00 latu.

K. Gerhards plāno motociklu atdot saviem bērniem. Viņa valsts amatpersonas deklarācija liecina, ka K. Gerhardam ir divi dēli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas