Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ģimenes ārstu darbu vērtēs pēc 21 kvalitātes kritērija

Veselības ministrija vienojusies par ģimenes ārstu darbības 21 kvalitātes rādītāju, portālu _Diena.lv _informēja Veselības ministrijas pārstāve Egita Pole.

Darba grupa vienojusies par rādītājiem, kurus var iedalīt trijās grupās: rādītāji, kas vērsti uz primārās veselības aprūpes pakalpojumu resursu nodrošināšanu (piemēram, prakses pieejamība, prakses darba organizācija); rādītāji, kas parāda pakalpojumu sniegšanas procesu (piemēram, prakses resursi, māsas iesaiste); rādītāji, kas parāda pakalpojumu sniegšanas rezultātus (piemēram, hronisko pacientu aprūpe, hospitalizācijas skaits).

Daļa no šiem rādītājiem paredzēti kā obligāti izpildāmie tiem ģimenes ārstiem, kuri vēlēsies pievienoties papildus novērtējuma sistēmai. Visiem rādītājiem ir arī noteikts to svarīgums, kā arī paredzēts noteikt minimālo punktu skaitu, kas nepieciešams, lai ģimenes ārsts varētu saņemt papildus finansējumu atbilstoši papildus rādītājiem.

Vislielākās diskusijas darba grupā izraisīja rādītājs par ģimenes ārstu pieņemšanas laiku brīvdienās, kas pēc ārstu domām prasa fiksētus papildus resursus un nepieciešamo pašvaldību atzinumu ārsta praksei.

Patlaban tiek gatavots darba grupas ziņojums un 21.februārī tas tiks iesniegts tālāka lēmuma pieņemšanai Veselības ministrijas vadībai, informēja ministrijas pārstāve.

Jau ziņots, ka darba grupa tika izveidota, lai veicinātu primārās veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes uzlabošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas