Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Godmanis, visticamāk, atteiksies no zemkopības ministra amata

Demisionējušais premjers Ivars Godmanis pirmdien LPP/LC valdes sēdē ir atzinis, ka jūtoties patiesi pagodināts par viņam izteikto piedāvājumu un varētu tikt galā ar zemkopības ministra amata pienākumiem, taču, viņaprāt, ir cilvēki, kas ir vairāk gatavi vadīt šo ministriju. I.Godmanis vēl pārdomās šo priekšlikumu, bet, visticamāk, no tā atteiksies, _Dienai _pieļāva LPP/LC valdes loceklis Andris Bērziņš.

Viņš norādīja, ka partijas izveidotā sarunu grupa turpinās konsultācijas ar valdības veidotāju Valdi Dombrovski (JL), tajās vēloties saņemt arī atbildes uz partijas iesniegtajiem jautājumiem par to, kāda vieta nākamajā valdībā būs ierādīta ģimenes lietu politikai. "Lai mēs ietu valdībā, ir jāsaprot, par ko mēs gatavojamies runāt," sacīja A.Bērziņš.

Savukārt Piebalgas alus vadītājs Jānis Dūklavs ir piekritis kandidēt uz zemkopības ministra posteni “pie attiecīgiem nosacījumiem, ko esmu izvirzījis Zaļo un zemnieku savienībai”. Nosacījumi neesot par viņu pašu, bet gan par laukiem, kurus kandidāts neredz tikai kā zemkopību, bet kā daudzu cilvēku dzīvesveidu. “Tagad viss atkarīgs no partiju sarunām, kuras, kā saprotu, vēl necik tālu nav tikušas,” Dienai sacīja J.Dūklavs.

Viņš arī sarunā ar ZZS Saeimas frakcijas vadītāju Augustu Brigmani pārliecinājies, ka premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) neesot ZZS kandidāts, jo “viņiem rezervē ir pavisam citi uzvārdi”. Lai gan J.Dūklavs uzskata, ka šāds amata piedāvājums I.Godmanim kā premjeram neesot korekts, tomēr viņš nekādā ziņā to negrib noniecināt. “Ļoti nekorekti ir uzskatīt, ka Zemkopības ministrija tikai sēj burkānus. Katrai ministrijai ir sava nozīme, un tās pretnostatīt nav pareizi,” uzsvēra J.Dūklavs.

"No savas pieredzes varu pateikt, ka šis amats ir ļoti svarīgs un būtisks, jāpiedalās starptautiskajās sarunās, taču tajā ir bezcerīgi nopelnīt plus punktus," Dienai iepriekš sacīja pirms mēneša demisionējošais zemkopības ministrs, ZZS pārstāvis Mārtiņš Roze, komentēdams citu pašreizējās koalīcijas līderu pausto, ka šī amata piedāvājums I.Godmanim nav cienīgs.

"Nedomāju, ka Godmaņa kungs būtu slikts zemkopības ministrs, taču šī acīmredzot nav viņa partijas prioritāte," pieļāva M.Roze. Viņš atcerējās, ka pēdējo reizi LPP/LC interesējās par zemkopību 2002.gadā, kad kā nopietnu kandidātu ministra amatam virzīja toreizējo AS  Limbažu piens vadītāju Dzintaru Jaundžeikaru.

Kā ziņots, jaunās valdības veidotājs Valdis Dombrovskis (JL) piedāvājis tagadējam premjeram uzņemties atbildību par Zemkopības ministriju. "Taču tas izskatījās pēc ņirgāšanās — ar kokainām, nopietnām sejām Ivaram Godmanim piedāvāt zemkopības ministra amatu, pēc piecām minūtēm to solot Zaļo un Zemnieku savienībai," sacīja LPP/LC frakcijas vadītājs Andris Bērziņš. Arī Tautas partijas līderis Mareks Segliņš uzskata, ka I.Godmanis to nebija pelnījis. "Manuprāt, jaunam cilvēkam [V.Dombrovskim] nevajadzētu tā izturēties pret Godmani — piedāvāt stādīt kartupeļus un ganīt zirgus," Dienai sacīja M.Segliņš.

"Tas vairāk vai mazāk ir emocionāls stāstījums, bet bez ēšanas un dzeršanas katru dienu cilvēks nevar iztikt," par TP vadītāja teikto Dienai sacīja M.Roze. Tāpēc ZZS zemkopības nozari joprojām uztver kā savu prioritāti, un, kā apgalvo M.Roze, apvienība joprojām ir gatava virzīt Piebalgas alus vadītāju J.Dūklavu ministra amatam.

TP valde uzskata, ka V.Dombrovskim pēc iespējas ātrāk ir jātiek skaidrībā par nākamās valdības sastāvu, lai pēc iespējas ātrāk tiktu sākts darbs pie valdības deklarācijas un rīcības programmas izstrādes, par šādu pozīciju pēc valdes sēdes aģentūru LETA informējis TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis. Kā vēsta aģentūra, joprojām nav skaidrības par atsevišķiem ministru amatu sadalījumiem nākamajā valdībā - ja Pilsoniskā savienība piekristu ieņemt iekšlietu ministra amatu, tad TP savukārt varētu saņemt kultūras ministra amatu, bet apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK varētu būt satiksmes ministra amats, ja valdībā piekrīt strādāt LPP/LC, kas tādā gadījumā saņemtu aizsardzības ministra amatu.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Dūklavs atsakās, jo bez valdības nevarēs īstenot zemnieku intereses

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas