Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Gribat bērnu, maksājiet

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lex
L
Hmm, nu nezinu, es bērnus negribu nevis buda kāju vai ipada dēļ, man pietiek ar aurojošu sīko autobusā vai niķu pūzni lielveikalā, lai saprastu - never ever ;) P.S. Starp citu, cik bērni ir Guntim Bojāram? P.S.S. Kā tad sanāk, valsij vajag bērnus, cilvēkiem - nē? A kas ir valsts?
seniors
s
Latvija kopā ar visu Eiropu ir jau bankrotējusi pasaules līmenī un tikai tāda maza "sīkumiņa dēļ", MAZĀS DZIMSTĪBAS dēļ.
Apelsīns
A
Ja sabiedrība ir tāda, kā to aprakstījis Bojārs, tad pat labi, ka tāda nevairojas un bērnus nerada. Lai sarkanās kurpītēs auklē klēpjdatorus, tie vecumdienās par atbalstu nekļūs. Ja tauta ir lemta pašiznīcībai, nav jēgas to mēģināt mākslīgi apturēt. Lai notiek kam jānotiek!
Jānis
J
Es tev lielā mērā piekrītu. Vajag atbalstīt tos, kam ir bērni, nevis čakarēt tos, kam nav. Starp citu, statistika ir tāda, ka absolūtais vairums latviešu 1 bērnu tomēr pagādā, bet lielai daļai nedzimst otrie bērni, nemaz nerunājot par trešajiem bērniem. Tā ka, kaut kā čakarēt tos, kam nav bērnu, tīri matemātiski nav lielas jēgas (viņu ir maza sabiedrības daļa), tad jau jāčakarē arī tie, kuriem ir tikai 1 bērns un varbūt arī tie, kuriem ir 2 bērni.
Jā, bet...
J
Principā piekrītu, bet ir pāris piebildes. 3 bērnu iznēsāšana un zīdīšana man krietni vien sačakarēja veselību - es nesūdzos, bet informēju, jo bērni bija gribēti. Ja veselība ļautu, būtu dzemdējusi vēl arī ceturto bērniņu /uzskatu, ka tas ir optimālais variants, lai spētu pienācīgi par visiem parūpēties/. Tāpēc vismaz sievietēm-mātēm vajadzētu ļaut pensionēties ātrāk /ja viņas to, protams, grib/. Un vēl - ir ne mazums cilvēku, kuri bērniņus gribētu, bet nespēj tos radīt. Ko darīt šādos gadījumos? Viņiem jau tā ir grūti - daudzi izdod milzums daudz naudas, staigājot pie ārstiem. Un kā atšķirt nelaimīgos, bērnus gribošos, no pārliecinātiem dzīves baudītājiem un tikai sava ego apkalpotājiem? Un vēl - vai, piemēram, izcila bezbērnu balerīna sabiedrībai dod mazāk nekā māte dzērāja, kura par savu bērnu izaugsmi un veselību pat nedomā pienācīgi rūpēties.
Ieva
I
Esmu par to,ko ieteicis kāds demogrāfijas speciālists. Proti- pensijas lielumam jābūt atkarīgam no tā,cik bērnus esi izaudzinājis.Lielbritānijā ir aprēķināts,ka katrā bērnā līdz 18.gadu vecumam tiek ieguldīti 100 000. Neesmu dzirdējusi līdzīgus skaitļus par Latviju, bet cilvēki,kuriem nav bērnu šo summu var uzkrāt savām vecumdienām. Un tā nu nebūtu nekādas netaisnības ne pret vieniem,ne otriem.
..
.
Tā bija mana atbilde uz "zex" komentu iepriekšējā lappusē.
..
.
Tu, cilvēk, esi slims, vai kā??... Atceros, ka esmu redzējis tavus komentus ar neskaitāmiem dažādiem nikiem par šo pašu tēmu. Man tev silts ieteikums - iegādājies latviešu valodas vārdnīcu. Tur tu uzzināsi, gan kā pareizi raksta vārdu "izloksne", gan arī to, ka "baiss" un "salts" ir normāli latviešu literārās valodas vārdi, un neviens nav vainīgs, ka tāds kā tu, kas mūžā nevienu grāmatu nav izlasījis, tos nezina!
jautājums
j
Pa to laiku kamēr tādi kā tu kauc, es strādāju. Un nodokļus maksāju. Un nedomāju iztikt tikai ar valsts pensiju. Ig gan svarīgi, vai vecāki ir vai nav strādājuši. Es arī gribētu tādu kārtību, ka es varu neko nedarīt, bet ha! lai strādā par sevi un par mani. Tikai tādas kārtības nevar būt.
ha!
h
...un nez kāpēc pēc pensijas gan tu kauksi, kad pienāks pensijas laiks? Pensiju ta gribās taču, pareizi?.....Un kas tad to maksās?????Kas strādās? Un par kādu godīgumu te varēs runāt pēc gadiem, ja nebūs vairs kas strādā???? Nav svarīgi, vecāki ir strādājuši, vai nav strādājuši ne vienu dienu! Par bērniem IR JĀMAKSĀ krietni vairāk, nekā saņem vidusmēra pensionāri!
zex
z
baisi gribās bērnus glābeisilītes stāv tukšas un saltas
jautājums
j
Kas traucē autoram pašam nopelnīt sev un bērniem iztiku, tā vietā lai sarkano stilā kauktu pēc pabalsta?
not
n
Sociāldemokrāts 30.12.2010 11:49 ...Mēs Latvijā dzīvojam ar savstarpējas nevajadzības sajūtu - oligarhiem nevajag Latviju, ja ir ofšori, iedzīvotājiem nevajag oligarhus, ja no tiem nav praktiskas jēgas. Politiķiem nevajag iedzīvotājus, ja ir balsotāji, iedzīvotajiem nevajag politiķus, ja ir "savējie", kuri palīdz iekārtoties labā darbā, "sarunāt" biznesam peļņu, apiet likumus... ============ Paldies par visinteresantāko Latvijas dzīves skatu, ko esmu izlasījis pēdējā lakā. Kopš Jūsu piesolītās "pa purnu došanas" (nu tās, uz rus.delfi) biju jau norakstījis Jūs no ievērības piederīgiem, āreče, patīkami ārsteidzat. Žēl, ka nēesmu pilnvarots šo Jūsu citātu izcelt Dienas pirmajā 2011 gada numura vākā. Arī Jūsu "receptē" - savstarpēja vajadzīguma sajūtas radīšanu - kaut kas ir pozitīvs.
Gove
G
Tur nu varu piekrist 100%, pagājušajā ziemā Berlīnes centrā uz platajiem trotuāriem bija izšķūrēti celiņi tikai lāpstas platumā, un visi paklausīgi brien un nemaz nepukst. Ja labi grib, tad tiešām visu var, nelaime jau tikai tā, ka šis tas nav viegli, un jebkuras grūtības lielu daļu sabiedrības iedzen pilnīgā transā un stuporā.
Mjaa
M
labs raksts!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas