Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Interneta sludinājumos pieaug pieprasījums pēc nelegālās degvielas no Krievijas

Pieaug pieprasījums pēc ievērojami lētākas degvielas no Krievijas, liecina diena.lv aptaujātie autovadītāji, kuri nebaidās internetā izvietot sludinājumus, ka pērk degvielu vismaz par 20 santīmiem lētāk, nekā to iespējams iegādāties benzīntankā legāli. Populārākajā sludinājumu portālā ss.lv vairāki autovadītāji izvietojuši sludinājumus, ka vēlas iegādāties dīzeļdegvielu vai benzīnu par 60 līdz 65 santīmiem litrā, vēlamo tilpumu minot aptuveni 200 litrus.

Kā zināms, tagad degvielas cenas pieaug, piemēram, “Statoil” benzīntankos dīzeļdegviela maksā 87 santīmus litrā un ir sagaidāms, ka cenas turpinās paaugstināties.  Kāds pircējs stāsta, ka pagaidām uz viņa sludinājumu par degvielas iegādāšanos gan neviens vēl neesot atsaucies. “Vēlos nopirkt degvielu par apmēram 20 santīmiem litrā lētāk, nekā benzīntankos. Man vienalga, vai tā ir kontrabanda, vai ne,” viņš saka. Cits pircējs atklāja, ka degvielas pārdevēji nevēlas pievest preci klāt, parasti abas puses vienojas par kādu vidējo punktu. Ja tomēr vienojas par degvielas pievešanu, tad darījums ir par lielu tilpumu, aptuveni 1500 litriem. “Piemēram, ja es esmu Salcgrīvā, pārdevējs – Alūksnē, mēs sarunājam satikties kaut kur pa vidu. Tad maina kannas, tukšās pret pilnajām, vai arī pārlej no bākas. Es braucu ar Audi dīzeli un 90 % no degvielas, ko leju iekšā, ir no Krievijas ievestā,” viņš atklāja. Vaicāts par degvielas kvalitāti, pircējs stāsta, ka motors ar Latvijas “Lukoil” benzīntankos nopērkamo dīzeli pie 27 grādiem mīnusā nelec, savukārt no Krievijas vestais ir tīrāks un kvalitatīvāks un šādu problēmu nav. “Tur pārvadātāji uzpilda savas bākas valstu robežai tuvākajā “Statoil” benzīntankā. Pārvadāšanai izmanto vecas automašīnas ar lielām bākām. Piemēram, amerikāņu “Chrysler” bākā ietilpst 130 litri degvielas. Vienā braucienā 120 litrus var atvest,” viņš saka.Tāpat nelegālie degvielas tirgotāji dīzeli vēl papildus filtrē. Lai novērstu iespēju, ka par pircēju uzdodas policija vai kontrabandas apkarotāji, ir savas metodes, kā pārbaudīt, vai pircējs tiešām ir īstais. Pircēji gan nevēlējās tās atklāt.

Jau ziņots, ka akcīzes nodokļa likmes paaugstināšana benzīnam, dažādu pakalpojumu sadārdzināšanās, kā arī nodeva par valsts krīzes rezervju nodrošināšanu degvielas cenu salīdzinājumā ar pašreizējo palielinās par aptuveni pieciem santīmiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas