Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

IZM rosina samazināt valsts pārbaudījumu skaitu 9. un 12.klašu skolēniem

Lai samazinātu vidusskolēnu slodzi, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina samazināt valsts pārbaudījumu skaitu. Pašreizējā kārtība paredz ne mazāk kā piecus valsts pārbaudījumus par vispārējās vidējās izglītības ieguvi: centralizēto eksāmenu latviešu valodā, vienā svešvalodā, matemātikā un vismaz vienā mācību priekšmetā pēc skolēna izvēles, kā arī vēl vienu eksāmenu skolas noteiktajā izglītības programmu virzienam atbilstīgajā obligātajā mācību priekšmetā.

Projektā rosināts atteikties no pēdējā – izglītības iestādes noteiktā eksāmena. Šīs izmaiņas saistītas arī ar budžeta grozījumiem.

Ministrija uzskata, ka jāsamazina valsts pārbaudījumu skaits arī devītklasniekiem. Šobrīd skolēniem, beidzot 9.klasi, ir septiņi (mazākumtautību izglītības programmās astoņi) valsts pārbaudījumi. Iecerēts, ka devītklasniekiem vairs nebūs jākārto ieskaites dabaszinībās un sportā, savukārt ieskaite svešvalodā pārtaps par eksāmenu.

Grozījumi paredz arī visos mācību priekšmetos vērtējumu izteikt 10 ballu skalā, sākot ar 4.klasi. Līdz šim 4.klasē skolēnu sekmes vērtēja vairākos mācību priekšmetos vērtēja aprakstoši.

Iecerēts, ka izmaiņas stāsies spēkā jau šajā mācību gadā -  ar 2009.gada 1.septembri.

Grozījumu projektius IZM ceturtdien pieteikusi Valsts sekretāru sanāksmē. Lai tie stātos spēkā, par to vēl jālemj valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas