Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ja ZZS un SC izvēlēsies Jansonu, Vienotība neredz jēgu virzīt citu tiesībsargu

“Es domāju, ka, pēc pašlaik publiski izskanējušās informācijas, ka Jansonu varētu atbalstīt gan Saskaņas centrs, gan ZZS, kam kopā ir 51 balss, jebkuram citam kandidātam jau ir diezgan apšaubāmas izredzes gūt parlamenta vairākumu,” norādīja Āboltiņa.

Ja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un opozīcijā esošā apvienība Saskaņas centrs (SC), kam Saeimā kopā ir 51 balss, vienosies tiesībsarga amatam virzīt juristu Juri Jansonu, Vienotība neredz jēgu virzīt citus kandidātus, žurnālistiem otrdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru atzina Saeimas priekšsēdētāja un viena no Vienotības līderēm Solvita Āboltiņa.

Tomēr deputāte izvairīgi izteicās par ZZS rīcību, vienojoties ar opozīciju, un Vienotību kā situācijas ķīlnieci. “Manuprāt, ir svarīgi, ka šis parlaments spēj vienoties par kandidātu. Ja arī Vienotība, uzklausot Jansona kungu, varētu atzīt, ka šis kandidāts ir piemērots, varbūt tas nebūtu slikts signāls, ka parlaments spēj vienoties jautājumā par kādu amatpersonu,” viņa sacīja.

Vienotība vēl nav vērtējusi Jansona kandidatūru tiesībsarga amatam, bet varētu to darīt trešdien.

Āboltiņa savulaik kā tieslietu ministre apstiprinājusi Jansonu Juridiskās palīdzības administrācijas vadītāja amatā un savu sadarbību ar viņu vērtē ļoti pozitīvi.

“Jansona kunga dzīves gājumā ir ļoti daudz labas pieredzes un izglītības. Viņš, protams, līdz šim nav bijis pazīstams kā cilvēktiesību speciālists, bet Jansona kungs ir pietiekami jauns, un, ja viņam ir motivācija un sapratne par to, kā jāstrādā tiesībsargam, varbūt tieši cilvēks, kurš līdz šim nav bijis pazīstams, varētu būt iespējams pretendents,” minēja Āboltiņa.

“Katrā ziņā es aicinātu viņu uzreiz neielikt stereotipiskos rāmjos, jo arī pašreizējā tiesībsarga Romāna Apsīša kunga pieredzi un reputāciju neviens neapšaubīja, bet diemžēl tas rezultāts ir tāds, kādu mēs to pašlaik redzam,” viņa piebilda.

Jau ziņots, ka Saeimas deputātiem līdz šim nav izdevies izvirzīt kandidātu Tiesībsarga biroja vadītāja amatam, jo uzrunātie cilvēki no šīs iespējas atteicās. Termiņš kandidāta izvirzīšanai tika pagarināts līdz 17.februārim. Esošajam tiesībsargam Apsītim pilnvaras beidzas 28.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas