Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Jāmeklē risinājumi, nevis šantāža

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Egons Drunka
E
Es jau vienā citā portālā izteicos, un atkārtošu šeit to pašu - Treknie gadi beigušies ne tikai apdrošinātājiem, bet arī medicīnas iestādēm, kas uz apdrošinātāju rēķina dzīvoja pēdējos 10 gadus. Lai vai kā mnebūtu ar BTA, skaidrs, ka tādiem kā ARS arī pienāks ātras beigas. Nezinu kur ārste Aija Zelča-Logina strādā, bet viņas satraukums man ir visai saprotams :)
Arta2
A
Stradiņu slimnīcā ir 3x labāka aparatūra un speciālisti kā ARSā. Stradiņos nav tikai litotripsijas iekārtas (nierakmeņu skaldīšanas aparatūra ar lāzeru), šāds aparāts ir Linezara slimnīcā, kas ir viena no Rīgas Austrumu slimnīcas apakš uzņēmumiem. VISI ARSa pakalpojumi „nosedzās” citās medicīnas iestādēs. Kur problēma? Neviens nespiež iet uz to ARS, tas ir dārgākais, un visi to zina.
Esmu ezis
E
Ja runājam par ARS, tad var apskatities: un viss kljuust skaidrs: cenas nepamatoti uzskruvētas S.Upate -augstprātīgā un nekompetentā daktere Maksā par pacientu skaita Dr. Ingūna Puķīte ir pilnīgi neprofesionāls ārsts utt
nepilnigs
n
Piekrītu autorei, ka visiem tirgus dalībniekiem ir nopietni jādomā par savu reputāciju, bet ne vienu vein reizi ir dzirdēts arī par medicīnas iestāžu patvaļu (neminēšu nosaukumus, komentāros jau pavīdēja), kad tiek vesta dubultā grāmatvedība, un atnākušais ar apdrošināšanas polisi vienkārši maksā par visu dubultā.
Lida
L
Tagad skaidrs no kuras puses vējš pūšs:). Aija nekad nevarētu uzrakstīt šādu rakstu. Vai tas ir ARS kas palīdzēja? Zinot raksta autores ciešo saikni ar šo medicīnas iestādījumu... :). Lai veicas, katrs cenšas izdzīvot, kā māk.
Aivars
A
Bet ko jūs teiksit par ARS, kur es ierodos ar savu polisi, un tad sākās riņķa dancis pa visiem kabinetiem, kamēr mani limiti divu mēnešu laikā ir izsmelti? Visi apdrošinātāji tagad ir nostādīti tādā kā ķīlnieku lomā, kamēr ARSi un citi dara ar pacientiem kam polises ko vēlās. Pacients domā o! kā es uzvārīšos, par visu maksās apdrošinātājs, bet vienā brīdi tu saproti ka tevi visu laiku kāsa. Es nesaku to par visiem, tikai par ARS, jo man ar šo iestādi nav visai laba pieredze.
Maija
M
Nekur vairs neviena sanitāra vai māsas netrūkst - Stradiņos uz sanitāra vakanci - 409 pieteikumi, māsu vakanču nav nevienā Rīgas slimnīcā. Ja ziniet, kur ir - rakstiet :)
Ieva
I
Tieši tāpēc obligāto apdrošināšanu ieviest nedrīkts. Jo valstij vismaz teorētiski ir motivācija veselības aprūpei nepieciešamo naudu ietaupīt, savukārt veselības aprūpētāji un apdrošinātāji vienkārši ir divi dažādi uzņēmumi.....Tā kā vienīgais ar ko apdrošinātāji varētu rēķināties, ir tie cilvēki, kam nepieciešāms luksuss. Bet atkal- ja ambulatorajā jomā kaut ko var atrast, tad stacionāri tais vietās, kur strādā vislabākie ārsti, ja neskaita Mikroķirurģijas centru, ir pārbāzti, darbinieku, īpaši vidējā personāla un sanitāru, trūkst....
Ieva
I
Man polise bija vēl stipri treknajos gados un jau tad apdrošinātāji apmaksāja tikai obligātos pacientu līdzmaksājumus, ko pacients tāpat būtu maksājis, un dažreiz lētākos izmeklējumus, piemēram, asinsanalīzes, ultraskaņu.....Tā kā palīdzība veselības aprūpei sanāca stipri minimāla. Cita lieta, ka absolūtais vairums to, kam šī veselības aprūpe ir patiešām nepieciešama, polisi par tādu naudu, lai arī apdrošinātājiem sanāktu peļņa, nopirkt nespēs, tāpēc ir vajadzīgs, lai pērk visi, bet tiem lasot par visu šo jezgu kopā ar stāstiem par ārstiem, kas strādā draņķīgi, turklāt krāpj tos apdrošinātājus, kaut kā negribas.....
ezis parastais
e
Paldies autorei par rakstu! Godīgi sakot, tas viss bija sagaidāms, tikai šobrīd krīze visu paātrināja. Man, kā pacientam, gribētos atgādināt apdrošinātājiem, ka viņu biznesam, vismaz veselības apdrošināšanas sfērā, nav jēgas, ja ir nepamierināti gan pacienti, gan pakalpojumu sniedzēji. Es teiktu, ka veselības apdrošināšanas bizness ir samērā brutāls - par galveno tiek pasludināta kompāniju peļņa, un tiklīdz tā nedaudz samazinās, sākas šmaukšanās vai rekets. Būtu pēdējais laiks kaut ko darīt lietas labā.
zvirbulēns
z
Apdrošinātāji - tie gan būtu vienreiz jāsakārto, akurāt kā zviedru bankas, kas te laupa :)))
vilis
v
Labs raksts.Ko sēsi to pļausi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas