Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Janvārī Latvijā reģistrē 5,1 reizi vairāk jaunu kravas automašīnu

Latvijā janvārī reģistrētas 159 jaunas (2010. un 2011.gada izlaiduma) kravas automašīnas, kas ir par 128 automašīnām jeb 5,1 reizi vairāk nekā 2010.gada janvārī, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) dati.

Janvārī visvairāk pieprasītā kravas automašīna bija Volvo - reģistrētas 35 jaunas kravas automašīnas, kas ir par 35 reizēm jeb 34 automašīnām vairāk nekā 2010.gada janvārī. Otrajā vietā ir Mercedes Benz ar reģistrētām 24 jaunām kravas automašīnām, kas ir par 19 automašīnām jeb 4,8 reizēm vairāk nekā pirms gada, bet par 18 spēkratiem palielinājies reģistrēto DAF kravas automašīnu skaits - janvārī reģistrētas 19 DAF automašīnas.

LPAA prezidents Andris Kulbergs norādīja, ka šogad janvārī turpinājās stabila smago kravas automašīnu tirdzniecība, kas, pēc viņa teiktā, ir turpinājums ļoti pozitīvai indikācijai par valsts ekonomikas atveseļošanos un tranzīta biznesa apgrozījuma pieaugumu.

2010.gada janvārī Ceļu satiksmes drošības direkcijā tika iegrāmatota 31 jauna (2009. un 2010.gada izlaiduma) kravas automašīna, savukārt 2010.gadā kopumā Latvijā reģistrētas 1076 jaunas kravas automašīnas, kas ir par 48,4% jeb 351 kravas spēkratu vairāk nekā 2009.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas