Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Jaunajās telpās Okupācijas muzejs cer ievākties 2011.gadā

Okupācijas muzeja piebūves "Nākotnes nams" pamatakmeni plānots likt 2009.gada beigās, bet jaunajās telpās muzeja darbinieki cer ievākties jau 2011.gadā, žurnālistus šodien informēja muzeja ārlietu direktors Valters Nollendorfs. Viņš skaidroja, ka "Nākotnes namu" būvēs VAS Valsts nekustamie īpašumi, savukārt Okupācijas muzeja atbalsta biedrības uzdevums ir jaunās ekspozīcijas izveidošana.

Pēc V.Nollendorfa vārdiem, ekspozīcijas izveidošanai un iekārtošanai jaunajās telpās vajadzīgi apmēram 1,5 miljoni latu. Puse no šīs summas jau esot savākta. Okupācijas muzejs jau sagatavojis arī pirmos ekspozīcijas maketus. Pēc muzeja ārlietu direktora teiktā, jaunajā ekspozīcijā varēs apskatīt ne tikai ļauno, kas noticis ar Latvijas valsti, bet arī to, kas palīdzēja latviešiem vienoties un izdzīvot.

Savukārt muzeja valdes priekšsēdis Pēters Bolšaitis žurnālistiem uzsvēra, ka Okupācijas muzeja uzdevums ir ne tikai atcerēties pagātnes notikumus, bet arī aizstāvēt Latvijas valsti mūsdienās. Pēc viņa pārliecības, "šobrīd valstī ienāk spēcīga propaganda no ārpuses", tāpēc nepieciešams stiprināt iedzīvotāju apziņu par latviskām vērtībām.

Jaunajās telpās plānots iekārtot arī kinozāli, klašu telpas skolēniem, atsevišķas telpas tematiskajām izstādēm, tiks izveidota arī interaktīva gulaga karte, kuru finansēs no Eiropas Savienības piešķirtajiem līdzekļiem. Muzeja pārstāvji informēja, ka projekta "Nākotnes nams" realizācijā var iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, piezvanot pa telefonu 90006789 un ziedojot vienu latu.

Kā V.Nollendorfs norādīja Dienai, laikā, kamēr tiks veikti remontdarbi, Okupācijas muzejā esošo ekspozīciju plānots izvietot Brīvības ielā 61, tā saucamajā "stūra mājā". Savulaik šajā ēkā atradās Latvijas PSR Drošības komiteja, bet pagrabstāvā turēti, spīdzināti un nogalināti vairāki simti cilvēku. Šīm "stūra mājas" telpām nolemts piešķirt vēsturiskā notikuma vietas statusu. Ēku plānots atjaunot, bet atbildību par vēsturisko telpu apsaimniekošanu uzņemsies Okupācijas muzejs, piedāvājot tās plašākas sabiedrības apskatei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas