Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Jaunups Vienotībai vēlēšanās prognozē vairāk par 20 vietām

Vienotības vēlēšanu kampaņas vadītājs Edgars Jaunups Vienotībai Saeimas ārkārtas vēlēšanās prognozē vairāk par 20 vietām, bet apvienībai Saskaņas centrs (SC) vairāk par 30 vietām Saeimā neizdosies iegūt.

Jaunups Vienotības videotērzētavā pauda viedokli – ja eksprezidents Valdis Zatlers būtu pievienojies Vienotībai, tai izdotos uzvarēt Saeimas vēlēšanās. Viņš Vienotībai vēlēšanās prognozēja virs 20 balsīm, ņemot vērā, ka "Vienotības" nišā konkurents ir Zatlera Reformu partija (ZRP). "20 vietas būs labi, teicami būtu uzvarēt," viņš piebilda.

"Vienotības" kampaņas seja līdzīgi kā 10.Saeimas vēlēšanās būs premjers Valdis Dombrovskis, un pašlaik top valsts izaugsmes plāns.

Pēc Jaunupa domām, "Vienotībai" un ZRP ideoloģiskā aspektā nav būtisku atšķirību, taču, ja Vienotību veido zināmi politiķi ar pieredzi, tad ZRP komanda ir nezināma.

"Politikā viens nav cīnītājs, tas ir komandas sports. Vākt partiju, trīs četras nedēļas pirms jāiesniedz saraksti, ir nenopietni un bīstami. Uz "Vienotību" var raudzīties kā prognozējamu, bet uz Zatleru – kā kaut ko nezināmu," sacīja Jaunups.

Savukārt, runājot par SC līdera Jāņa Urbanoviča plāniem Saeimā iegūt 40 vietu, Jaunups pauda viedokli, ka vairāk par 30 vietām SC nevar iegūt, jo krievvalodīgo vēlētāju nav tik daudz.

"Tās var būt 31 vai 33 vietas, bet ne 40. Protams, var notikt brīnums un visi latvieši balso par "Saskaņas centru". Urbanovičs tic, ka tā varētu būt, bet Kravcovs iezīmēja "Saskaņas centra" patieso seju, ka tā ir izteikti krieviska partija [..] un nespēj atzīt Latvijas okupācijas faktu, ko zina visa pasaule, ka Baltijas valstis tika okupētas," klāstīja Jaunups.

Viņš arī norādīja, ka eksprezidenta Valda Zatlera lēmums veidot jaunu partiju dos iespēju vēlēšanās uzvarēt SC, jo "Vienotības" elektorāts sadalīsies un pāries SC puse. Vienlaikus "Vienotībai" kopā ar Zatlera Reformu partiju kā politiskajiem spēkiem, kas pārstāv vienu nišu, izdosies iegūt vairāk vietu Saeimā.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" līderi aicināja Zatleru pievienoties, taču eksprezidents nolēmis 23.jūlijā dibināt savu partiju. Zatlers paudis viedokli, ka "Vienotībai" un ZRP izdosies Saeimā iegūt vairāk nekā 50% balsu un abiem politiskajiem spēkiem ir jāveido koalīcijas kodols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas