Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

JL rezolūcija: Dombrovskim jāturpina vadīt valdību pēc vēlēšanām; vēlas iesaistīt "Vienotībā" TB/LNNK

Apvienībai _Vienotība _ir jāuzvar 10.Saeimas vēlēšanās un Valdim Dombrovskim jāturpina vadīt valdību arī pēc vēlēšanām, tā teikts sestdien partijas Jaunais laiks (JL) domes sēdē pieņemtajā rezolūcijā "Par apvienības Vienotība mērķiem un uzdevumiem".

Partijas ieskatā tas ir vienīgais ceļš, kā Latvija var kļūt "par modernu, uz rietumiem orientētu demokrātiju, kuras vērtības ir tiesiska valsts un atbildība kopā ar parlamenta kompetenci un profesionalitāti", informē JL pārstāve Laila Timrota.

Tāpat JL uzskata, ka Vienotības mērķu īstenošanā jāiesaista plaša sabiedrība un TB/LNNK vajadzētu kļūt par sabiedrotajiem apvienībā.

Rezolūcijā tiek minēts, ka pagājušā gada martā V.Dombrovskis "uzņēmās paveikt to, kas tobrīd daudziem šķita neiespējams. Ministru prezidents ir izvedis mūsu valsti no bankrota uz pagaidām vēl šaura un grūta, tomēr droša un stabila ceļa". Tādēļ, lai nodrošinātu arī turpmāku valsts attīstību, ievērojot valsts un sabiedrības intereses, jāturpina Vienotības iesāktais darbs valsts ekonomiskās izaugsmes un finansiālās stabilitātes nodrošināšanai arī pēc 10.Saeimas vēlēšanām, uzskata JL. "Valsts, kas sāk atgūties no "trekno gadu" bezatbildības un visatļautības, nedrīkst atkal nonākt to pašu politiķu varas un naudas kāres gūstā," teikts rezolūcijā.

JL līderi sestdien domes sēdē arī pauduši viedokli, ka Vienotību veidojošajām partijām - JL, Pilsoniskajai savienībai un Sabiedrībai citai politikai - uzdevums ir pierādīt, ka "valsts var kalpot cilvēkam, tikt pārvaldīta tiesiski, taisnīgi un atbildīgi".

Jl valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pauda viedokli, ka "šobrīd ir politbiznesmeņi, kas aktīvi meklē veidu, kā, pakāpjoties uz citu pleciem, gūt panākumus vēlēšanās". "Savu vērtību viņi cer celt ar neskaitāmiem uzbrukumiem V.Dombrovska vadītajai valdībai un tās ministriem."

Savukārt Ministru prezidents V.Dombrovskis pievērsies ekonomikai un norādījis, ka šobrīd pēc divu gadu lejupslīdes beidzot atsākusies ekonomikas augšupeja, tāpat prognozes pārsniedz arī budžeta nodokļu ieņēmumu izpilde, ir sākuši samazināties bezdarba rādītāji. Viņš paredz, ka šīs tendences turpināsies arī maijā.

Premjers paudis bažas, ka patlaban Saeimā parādās šķietami "populāras" idejas, kas sasniegto, bet trauslo ekonomisko un finansiālo stabilitāti var viegli sagraut. "Pāris populistisku lēmumu var novest pie tā, ka mūsu valsts var atkal atgriezties pie finanšu tirgus nestabilitātes un tam sekojošas ekonomiskas lejupslīdes," brīdinājis valdības vadītājs un norādījis, ka šobrīd svarīgākais uzdevums ir turpināt valdības aizsāktos darbus arī pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām.

Savukārt JL domes priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Artis Kampars domes sēdē prezentējis Ekonomikas ministrijas izvērtējumu par ekonomikas atveseļošanas plāna ieviešanas gaitu. Viņa vērtējumā "valdībai ir izdevies pēc "trekno gadu" nenopelnītas naudas šķērdēšanas beidzot radīt ilgtermiņa stabilitāti, kurā ražošana, pakalpojumi un eksports rada patiesu vērtību, nevis "burbuļekonomikas" ilūzijas. Pašreizējo ekonomisko izaugsmi viņš uzskata par smaga valdības darba panākumu.

Sestdien Cēsīs notiek kārtējā JL atklātā domes sēde, kurā JL līderi un partijas biedri pārrunā Latvijas ekonomiskās situācijas aktualitātes un prognozes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas