Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Jūrmalnieks: tāda pašvaldība mums nav vajadzīga

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
DEZA VU
D
SIA KAMPEjCUKAS & Co
Martins1
M
Labs domes sastāva ieskicējums! Nezinu vai visam varētu piekrist, īpaši par iespējami labāko domes vadītāju ir personiski subjektīvs vērtējums. Bet dažādo spēju un motivācijas atšķirību apraksts - labi teikts.
diskutablie murgi
d
G.Grūba: "Situācija šeit ir kritiska. No juridiskā viedokļa šķiet, ka pārkāpumu nav, taču ir ļoti diskutējami, vai deputāti strādā pašvaldības interesēs." Tiesiskā valstī svarīgi ir juridiskie aspekti. Bet par to, vai deputāti strādā pašvaldības interesēs, protams, var diskutēt, bet kurš tad būs tas, kurš to noteiks un pēc kādiem kritērijiem.
necieņa pret demokrātiju
n
Guntis Grūba: "Nedomāju, ka Jūrmalas iedzīvotāji atkārtotās vēlēšanās izdarīs tās pašas kļūdas." Kā viens idiots var iedrošināties apgalvot, ka: "Jūrmalas iedzīvotāji vēlēšanās ir izdarījuši kļūdas."? Es nerunāju par deputātu sastāvu. Tas ir tāds, kāds nu ir. Piemēram, dāmas. Viena dāmīte it kā ar smalku aizjūras diplomu kabatā, tomēr pēc intelekta spējām ir apaļa nulle, bet ar izteiktu grābšanas tieksmi. Otra dāmīte arī it kā labi izglītota, tomēr ar patukšu galviņu (vismaz, tā varēja spriest pēc viņas iesnieguma tiesai). Trešā dāma - tiešām labs cilvēks un labs speciālists, diemžēl viņas roku balsojumos neceļ pašas griba, bet gan viņas naudaskārā civilvīra blēdīgās tieksmes. Ar kungiem ir nedaudz labāk, tomēr arī te ir savas problēmas. Tam, kuram ir vislielākās spējas normāli vadīt pašvaldības darbu, šobrīd tas ir liegts, jo ir aizdomas, ka viņš pēc varas tiecies ar neatļautiem līdzekļiem. Cits, tā vietā, lai atsēdētu 4 gadus par vietnieku un gandrīz par neko nedarīšanu saņemtu garantētu algu, saklausījies blēņu stāstus par pirmo ciemā un otro Romā, uzlēca laktā un izčākstēja, vēl cits ir visnotaļ taisnīgs vīrs, bet ar karstu dabu, vēl cits - jauns un dedzīgs, bet ar mazu pieredzi politikas labirintos, cits, kurš politikā, kā zivs ūdenī - ar pārāk ekstravagantiem izteicieniem un tieksmi katru jautājumu skatīt no Poncija līdz Pilātam. Tā kā - kolektīvs raibum-raibais, un tā vien varētu šķist, ka daudzi no viņiem nav īsti savā vietā. Bet viņus ir izvēlējusies Jūrmalas Tauta. Un nevienam nav tiesību teikt, ka Tauta vēlēšanās ir kļūdījusies. Tā ir necieņa pret demokrātiju.
demokrātija, tiesiskums
d
Kas tas G.Grūba tāds ir? Ko viņš tur murgo? Vairākums Jūrmalas iedzīvotāju, piedaloties pašvaldības vēlēšanas, ir pateikuši, kādas personas viņi vēlas redzēt Domes sastāvā. G.Grūbu Jūrmalas iedzīvotāji neatzina par gana labu esam. Arī neskatoties uz to, ka viņam bija diezgan "spalvaina" aizmugure un viņš tika bīdīts TV ekrānos pa labi un pa kreisi. Protams, ka G.Grūba nav apmierināts ar jūrmalnieku izvēli, konkrētāk, ar to, ka jūrmalnieki neatbalstīja viņa kandidatūru. Protams, ka G.Grūbam, tāpat kā daudziem citiem caurkritušajiem ir vēlēšanās panākt jaunas vēlēšanas. Ja nu paveicas? Tomēr domokrātiskā sabiedrībā ir noteikts starpvēlēšanu periods un iemesliem, kādēļ tas var tikt saīsināts, ir jābūt ļoti nopietniem, savukārt tiesiskas valsts modelis paredz to, ka nosacījumiem ir jābūt likumā iepriekš precīzi noteiktiem. Šobrīd nav izpildījies neviens no likumā paredzētajiem nosacījumie, lai vispār būtu pamats runāt par Jūrmalas domes atlaišanu.
Jonis
J
Kāpēc šito muļķi vispār publicē?!
es
e
Grūbu par mēru un dabas pamatnes sāks vairoties pašas no sevis? Lielāku stulbeni Jūrmala nez vai ir redzējusi?
Martins1
M
Neesmu minējis, kad visu zinu, īpaši par viņa privātajām lietām. Arī par uzpūtību nevaru spriest, jo līdz šim to nebiju pamanījis, vēršoties pie JAB, ar jautājumiem ko viņi dara vienā vai otrā lietā aizstāvot Jūrmalnieku intereses. Uzpūtība var būt arī subjektīvi fiksēta īpašība, lai arī neizslēdzu, kad pie atsevišķiem apstākļiem tā var nemanāmi iezagties gandrīz ik vienā. Vai vari minēt konkrētas personības, kuras bez jebkādām aizdomām un nesavtīgi ir strādājuši pilsētas labā?
fox
f
Tas ir labi, ka Tu visu zinu. Taču tas bija retorisks jautājums, jo es pazīstu Grūbi. Zinu arī viņa aktivitātes JL Jūrmalas nodaļā. Zinu viņa problēmas savienot JL un JAB, jo gribās būt atalgotam politiķim un arī sabiedrības aktīvistam vides vārdā . Zinu, cik viņš uzpūtīgs kā bez 5 min deputāts pirms vēlēšanām staigāja. Zinu, ka iesaistīšanās atsevišķos projektos, kas nav JAB aktivitāte (kur viņš spiests rīkoties biedrības interesēs), viņa klātbūtne, uzstāšanās domē un vēstuļu rakstīšana nav par iedzīvotāju sirsnīgu paldies. Zinu arī vēl šo to..... Taču galvenais, ka man nepatīk viņa viedokļa paušanas veids - Grūbe=visa jūrmalas sabiedrība
Arī jūrmalnieks
A
Kāda veiksme pilsētai,ka Grūba vismaz 2 vēlēšanās cīnījies,bet nav ticis Domē.Prieks par žurnālistiem,kas pieraksta viņa viedokli.Interesanti,kāds būtu,ja būtu pie teikšanas?Laikam jau tikpat nesavtīgs un godīgs kā Ančāns vai Leopolds Ozoliņš?
Martins1
M
Visas teorijas var būt pieļaujamas, kamēr nav apgāztas. Bet savā skepticisma vīzijā, tu iezīmēji tikai politisko punktu uzkrāšanas teoriju, pie kuras turies, ne ko vairāk. Ir viegli rakstīt viedokļus, par vienu vai otru tēmu, bet ko mēs paši esam izdarījuši lai celtu savu pilsoniskās apziņas līmeni? Kā esam iestājušies pret sociālo netaisnību, lai noliktu visus, kuri kaut ko dara?
ainaviska aizsardzība
a
Apsveicams ir fakts, ka ir tādas aizsardzības biedrības, nevalstiskās organizācijas un grūbas, kas vismaz imitē vētrainu līdzdalību, tādā veidā parādot jūrmalas iedzīvotāju ieinteresētību politiskajos procesos, augstu pilsoniskās apziņas līmeni un tā tālāk. Tā kā putraimiņš pats ir kandidējis domes vēlēšanās, neveiksmīgi gan, nevilšus piezogas secinājums, ka biedrības, aizsardzība un visa pārējā darbība ir tikai un vienīgi sava politiskā kapitāla uzkrāšanai, lai nākamajās vēlēšanās šāda neraža ar palikšanu aiz borta izpaliktu. Kas man liek būt tik skeptiskam? Ņemsim par piemēru grīnpīs, vaļu sargātājus un tos kuri ir norūpējušies par Larsena ledāju. Ir ļoti populāri pieķēdēties pie kādas valdības ēkas, gulties uz sliedēm vai vienkārši atkailināties. Kāpēc? It kā rūpes, bet tajā pašā laikā sazvērestības teoriju piekritēji operē ar faktiem, ka visas šīs akcijas ir kādu atsevišķu interešu, nevis tikai pliku vaļu aizstāvībai. Tātad, ja grūba tik ļoti aizstāv Jūrmalu, tad rodas jautājums - vai skatoties uz nepabeigto dzīvokļu māju vaivaros mēs varam runāt par pilsētas aizsardzību vai pāridarījumu tai? Varbūt tāds jab ir primitīvs reketieru kantoris - kurš draud apturēt projektu, ja neiedos klusēšanas tiesu, un gatavs bļaustīties, ja nemaksā vai vaininieks ir šlesers, jo tādā veidā var nokļūt avīžu slejās?
NONSENS
N
CIETUMNIEKI KOMANDĒS JŪRMALU, NU GAN ESAM NODZĪVOJUŠIES, NU KUR TAD VĒL TĀLĀK.......
Jurmalnieks
J
Par Jūrmalu un Rīgu varu spriest pēc salīdzinošiem kontaktiem un jāsaka, ka visās Jūrmalas iestādēs, sākot ar Domi , komunālajiem dienestiem un beidzot pat ar t.s. autoinspekciju, strādā nelaipni un neatsaucīgi darbinieki. Liekas, ka zivs tiešām pūst no galvas... Neticu gan, ka kas mainīsies, jo kur tad ņems tos godīgos un labos kadrus? Izvēle jau nav liela.
Ainārs
A
Tas ir acīmredzams, ka tur viss ir korumpēts līdz pēdējam :( Un paradoksālākais ar tas, ka tas viss notiek "likuma ietvaros" un neviens viņiem neko nevar padarīt. A reāli tur puse jau rīt no rīta būtu aiz restēm jāieliek.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas