Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kādam jābūt politiķim Latvijā?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jūrmalnieks
J
Skolā vajadzētu mācīt, kas tā tāda politika un kas ir demokrātija. Tauta labāk saprastu partiju darbības principus, neatbalstītu tādas partijas, kurās statūti ir pakārtoti diktatoriņa valdīšanai. Balsotu par partijām, kurās biedriem iespējams augt un izvirzīties, parādot savas darba spējas un godīgumu. Tad elektorāts labāk sekotu politiķu darbiem, prastu tos novērtēt, mazāk balsotu tendenciozi, cerot uz alus pudelēm un piecīšiem. Latvijā vajadzētu izveidot 100 vēlēšanu apgabalus ( 100 nav obligāts skaitlis!) un Saeimas deputātus ievēlēt pa vienam no visiem apgabaliem. Tad skandālu gadījumā katrs vēlēšanu apgabals jebkurā laikā varētu savu deputātu atsaukt un ievēlēt jaunu, negaidot četrus gadus. Tāda kārtība stimulētu katra deputāta atbildību, viņiem nebūtu iespējams slēpties aiz partijas nosaukuma un balsot, kā īkšķis pacelts. Gribās atzīmēt, ka mazā valstī ir bīstami ievēlēt prezidentu vispārējās vēlēšanās, kā daži domā, ka tas ir mūsu glābiņš. Mazas valsts vadītājs ar lielām pilnvarām ir ļoti bīstamā situācijā, raugoties gan no iekšpolitikas, gan no ārpolitikas skatu punkta. Latvijas vēsturē jau piemērs ir labi zināms. Ulmaņa diktatūra tika viegli ietekmēta un par to maksājām dārgi, gan morāli, gan mantiski. Vara ietekmē cilvēku! Ja sākumā viņš liekās lielisks cilvēks, tad vara to var izmainīt. Tas precīzi atzīmēts romānā „Dzīvnieku ferma”: - Cūkas palika arvien cilvēcīgākas!
Padumjā Latvija
P
Kā grāmatvedim! Īsts grāmatvedis nekad nesaka, cik ir. Viņš saka - a cik vajag? :)
Vēlētājs
V
Bezpartejiskam,lai nevajadzētu sekot īkšķa norādei!
reālists
r
Godīgam zaglim jābūt......
Tāda
T
šļaugana diskusija. Kāda jēga no tādas?
Adolfs
A
K-K. Jums būs vieglāk saprast manas idejas, ja izlasīsiet ,,draugiem,, vai ,,Tautas forums.lv,, manu projektu: "Adolfs Gertneris SAEIMAS VĒLĒŠANU LIKUMS (projekts)". Tad nebūs nekādu pārpratumu. Uz pārpratumiem nevaru atbildēt.
stulbums
s
Ne jau Dienai tagad "būvēt" politiķi! Iespējams Stendzenieka kārtējais triks!
vispirms taču Cilvēkam
v
ne zaglim šizofrēniķim
VZ-miljardieru draugs
V
kas notiek ar "`godīgoVZ"`,kurš apēda TP?, 11.07.2011 12:33 VZsponsorsēMILJARDIERI 11.07.2011 12:07 Ziņot! Zatlera reformu partijas finansētājs kuluāros tiekot piesaukts latviešu izcelsmes krievu miljardieris Pjotrs Avens, kuru saista cieša draudzība un biznesa intereses ar Zatlera padomnieku Vasīliju Meļņiku, raksta portāls, atzīmējot, ka jūnija sākumā pēc Zatlera nepārvēlēšanas uz otro termiņu Avens bija ieradies vizītē kā Latvijas un Krievijas Lietišķās sadarbības padomes vadītājs no Krievijas puses. Notikusi arī Zatlera un Avena tikšanās Olafs Berķis, kurš gan oficiāli noliedzis, ka grasītos atbalstīt Zatleru, taču abus saistot nepatika pret Lembergu. neoficiāli piesaukts «Skonto būves» īpašnieka Gunta Rāvja vārds. Šai versijai kājas aug faktā, ka Zatlera reformu partijas aizkulisēs aktīvi darbojas Zatlera bijusī padomniece Sandra Kukule Zatlera reformu partiju stutes otrs ir ar Krieviju saistītais finansējuma avots, par ko pēdējās nedēļās baumo Rīgā, saistīts ar Vladimira Antonova vārdu, kurš ir pastarpināts Krājbankas īpašnieks.
Ivars Graudums
I
Vajadziigi godiigi politikji, ar ideaaliem un sapraatu un uznjeemiibu.
K-K
K
... Adolf, TATAD neiespejami kandidet citam ka tikai kadam piedzivojusam, vecam nominaklaturas komunjakam !!! KADAM ar: visu iespejamo un bagato, Primakova stureto un atbalstito, 'pieredzi' , atbalstu no piederibas kadai 'braligai un izpalidzigai' biznis organizacijai, blatu ieguto akademisko izglitibu, ta iekaltam POLITISKAM zinasanam, brivu pieeju interesu grupu parvalditai masu medijai, nu viss ta, lai, spetu izveidot TAUTA UZTICIBU ar oligarhu VAI CITADI IEGUTAM un samaksatam POZITIVISMA izpaustam metodem !!! ... Un Saeimas, kludas? Kadas - ja Satversmi, valstij doto zverastu, 'uzvedibas' kodeksu tacu katrs VP, MP un ministri nav ieverojusi, vai ir spejusi interpretet pec savas modes un vajadzibam !!! ... KUR PALIKUSAS : LATVIESU SENCU TIKUMIBAS; PATRIOTISMA;, MILESTIBAS PRET SAVU DZIMTENI, PAMATTAUTU, DABU, NAKAMO PAAUDZI; SAVAS KULTURAS VERTIBU APZINASAAS, TO AIZSARDZIBAS UN TALAKAS ATTISTIBAS UN PRAKSES KRITERIJAS ?
zex
z
politiķim jābūt,...neitrālam,patiesam,...nedrīgst zakt
Vvtn
V
Tev tiešām jāsēž tālāk, kamēr iemācīsies latviešu gramatiku un pareizrakstību!!Citādi šobrīd urliskums redzms pa gabalu!!
  • 0
  • 3
Adolfs
A
Saeimas deputāta kandidātam, kā jebkura amata kandidātam, jāatbilst kritērijiem par zināšanām un pieredzi, kas darba devējam (tautai) ļautu uzticēt sevi pārvaldīt. Svarīgākie no kritērijiem: 1. Ilgstoši (3-5 gadi) pazīstams ar publikācijām, diskusijām un citām izpausmēm par valsts nozīmīgākām tēmām. 2. Neslimo ar narko-atkarībām (tabaku, alkoholu, azartspēles u.c.) un nav saistīts ar tām biznesā. 3. Nav saistīts ar ofšoru zonām biznesā. 4. Var pierādīt savu un pirmās pakāpes radinieku īpašumu legālu izcelsmi, kas pārsniedz 100000 latus. 5. Neiebilst pret sabiedrības iztaujām un ziņu publicēšanu par sevi. 6. Ir sagatavojis argumentētus likumu projektus iesniegšanai saeimā. 7. Ir cienījams un pazīstams speciālists vismaz vienā valstiskā nozīmīgā specialitātē (jurists, ekonomists, uzņēmējs, pasniedzējs u.t.t.) 8. Ir vispārēji izpētījis iepriekšējo saeimju kļūdas un iespējamos pienākumus, ja tiks ievēlēts.
Dainis
D
Tāds kurš vairs neelpo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Diskusijā piedalījās

  • Rakstniece Nora Ikstena
  • Demogrāfs Ilmārs Mežs
  • LDDK vadītāja Elīna Egle
  • Ekonomists Jānis Ošlejs
  • Sociologs Aigars Freimanis
  • Mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis
  • LU rektors Mārcis Auziņš
  • Rakstniece Marina Kosteņecka

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas