Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kaimiņu un Blumbergu ievēlē Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā

Saeimas vairākums ceturtdien lēma parlamenta Publisko izdevumu un revīzijas komisijā iecelt no citas Saeimas komisijas atsauktos deputātus Artusu Kaimiņu (KPV LV) un Aldi Blumbergu (KPV LV).

Abi minētie deputāti tika izslēgti no partijas KPV LV Saeimas frakcijas, kura attiecīgi virzīja priekšlikumu abus politiķus atsaukt no Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas.

Kaimiņu un Blumbergu ievēlēt Publisko izdevumu un revīzijas komisijā rosināja paši deputāti, kā arī koalīcijas partneri, neskaitot KPV LV. Minētās partijas deputāti gan balsojumā atbalstīja deputātu ievēlēšanu komisijā.

Mudinot neatbalstīt minēto priekšlikumu, kādreizējais Kaimiņa partijas biedrs deputāts Aldis Gobzems norādīja, ka kontekstā ar komisijas pamatuzdevumiem būtu jāatceras par aktīvu kriminālprocesu, kurā Kaimiņš tiek turēts aizdomās par nelikumīgu darbību ar finanšu līdzekļiem. Gobzema ieskatā minētā komisija deputātam nebūtu īstā vieta.

"Es pats biju pazīstams ar Kaimiņu. Varu pastāstīt, ka viņš ar bijušajām draudzenēm un draugiem centās vienoties par naudiņām, kas izņemtas no bankomāta. Es varētu pastāstīt arī par iespējamu fiktīvu darbinieku nodarbināšanu. Labāk būtu Aizsardzības komisija - tur vismaz disciplīnu iemācītu. Savukārt komisijā, kas saistīta ar valsts budžeta līdzekļiem, nav vieta cilvēkam, kas melo par finansēm. Kaimiņš nav godīgs finansēs. Esmu to piedzīvojis savā personīgajā dzīvē," teica Gobzems.

Kaimiņš joprojām saglabā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja amatu, un, kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, deputāta nomaiņa šajā komisijā pagaidām neesot dienaskārtībā.

Sākotnēji Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā KPV LV frakciju pārstāvēja divi deputāti - Kaimiņš un Liepiņa. Pēc Liepiņas aiziešanas no partijas, komisijā palika tikai viens frakcijas politiķis, savukārt līdz ar Kaimiņa izslēgšanu frakcija ir zaudējusi deputātus šajā komisijā.

Top komentāri

Dievs
D
zeme atveries!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas