Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

KNAB rosina saukt pie kriminālatbildības policistus par kukuļošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis saukt pie kriminālatbildības trīs Valsts policijas (VP) amatpersonas par kukuļošanu saistībā ar personu atbrīvošanu no administratīvā soda un vienu privātpersonu par kukuļa piesavināšanos un starpniecību kukuļošanā, portālu Diena.lv informēja KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Tāpat KNAB izmeklētājs rosina sākt kriminālvajāšanu pret vienu no amatpersonām par nepatiesu ziņu norādīšanu ikgadējā valsts amatpersonas deklarācijā.

KNAB nosūtījis 2010.gada septembrī uzsāktā kriminālprocesa materiālus Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūrai.

Materiāli liecina, ka ka VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes administratīvo pārkāpumu izskatīšanas biroja (SAPIB) inspektors 2010.gadā vairākkārtēji atbalstījis personu atbrīvošanu no administratīvā soda par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Izmeklēšanas laikā atklāti trīs ar kukuļošanu saistītu noziedzīgu nodarījumu epizodes.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka SAPIB inspektors organizējis uzsāktas administratīvā pārkāpuma lietas izbeigšanu pret kādu personu par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu, par ko ar starpnieka palīdzību pieņēmis kukuli vismaz 300 latu apmērā. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starpnieks bijis kāda privātpersona, kas piesavinājusies 250 latu no amatpersonai domātā kukuļa.

Citā gadījumā minētā amatpersona kādam autovadītājam pieprasījusi pretlikumīgu atlīdzību 200 latu apmērā par to, lai viņam nepiemērotu administratīvo sodu par braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Trešajā gadījumā SAPIB inspektors organizēja kādas personas izvairīšanos no administratīvā soda par braukšanu alkohola reibumā. Izmeklēšanas laikā konstatēts, ka minētā amatpersona vienojusies par 300 latu liela kukuļa nodošanu diviem VP Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona jaunākajiem inspektoriem, kuri ar starpnieka palīdzību kukuli pieņēmuši.

Izmeklēšanas laikā papildus noskaidrots, ka minētais SAPIB inspektors, būdams valsts amatpersona, ikgadējās valsts amatpersonas deklarācijās par 2007., 2008. un 2009.gadu norādījis nepatiesas ziņas par ienākumiem lielā apmērā, proti, nav norādījis aizdevumu 63 300 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas