Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

KNAB saņem daudz iesniegumu par iespējamiem pārkāpumiem partiju priekšvēlēšanu tēriņos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēdējā laikā saņem daudz iesniegumu, kuros lūgts izvērtēt partiju priekšvēlēšanu tēriņus.

"Ļoti daudz ir šādu iesniegumu. Viņi ir gan tas, kas attiecas un skar galvaspilsētu Rīgu, gan arī par reģioniem šie iesniegumi katru dienu ļoti daudz nāk," žurnālistiem pirmdien sacīja KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

Iesniegumos lūgts izvērtēt, vai, piemēram, partijas priekšvēlēšanu aktivitātes nesatur slēpto reklāmu, vai trešās personas nav pārtērējušas līdzekļus.

Lūgumi izvērtēt iespējamos pārkāpumus nākot no dažādiem iesniedzējiem, gan fiziskām personām, gan politiskajiem konkurentiem, gan dažādām organizācijām.

KNAB izskatot visus iesniegumus, turklāt partiju kontroles nodaļa strādājot pastiprinātā režīmā.

Vilnītis atgādināja jau pirmdienas rītā LTV sacīto, ka neviena partija pagaidām finanšu līdzekļus nav pārtērējusi. "Mēs sekojam līdzi, veicam monitoringu un papildus vēršam uzmanību, lai nebūtu tā, ka situācija var izvērsties un atklātos, ka ir šie pārtēriņi."

Pēc KNAB priekšnieka klāstītā, partijas sekojot līdzi saviem tēriņiem, un nereti ir situācija - ja partija redz, ka tuvojas pārtēriņš, summa priekšvēlēšanu izdevumiem tiek samazināta, piemēram, atsakoties no kāda līguma.

Atsevišķām partijām tēriņu izlietojums tuvojas 80 līdz 90 procentu robežai. Konkrētas partijas KNAB priekšnieks gan atteicās izpaust.

"Prezidents arī seko līdzi šiem notikumiem, kad tuvojas vēlēšanas, līdz ar to ir pastiprināta uzmanība par notiekošo, tostarp par priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņiem," pavstāstīja Vilnītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas