Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Koalīcija neatbalstīs iniciatīvu pārtraukt piešķirt nepilsoņu statusu Latvijā dzimušajiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Uldis
U
Tagad mēs skaidri redzam, kuri ir pret valsts attīstību un kurus interesē, lai šeit būtu pēc iespējas mazāk iedzīvotāju, tātad laba vieta armijas poligonam vai placdarmam! Kamēr toni šajā zemē noteiks naciķi, labklājība nepieaugs un nekas šeit nemainīsies, diemžēl!
Priecīgs Paskaidrojums
P
Ir jāatceras, ka Latvija vairs nav suverēna valsts, bet Eiropas centrālās bankas pavalsts un drīz arī federalizētas ES pavalsts. Mūs uvaldība ir mums atņēmusi tiesību pašiem par savi lemt.
Trollis JT
T
Neesmu nacionāļu atbalstītājs, bet atzīstu, ka šoreiz viņiem taisnība. Starp citu, jaundzimušajiem jau tagad var piešķirt pilsonību pēc viena no vecākiem lūguma. Kliegšana par šo bija, šķiet, pirms kādiem piecpadsmit gadiem.
ZS
Z
Kapec so stulbo kretinu prezi Vejoni neustrauc tas, ka Latvija ir parvertusies par rietumvalstu izgastuvi, ka Incukalna nav lidz sodienai iznicinati gudrona diki, kuru darbiem ES ir pieskirusi milijoniem eiro? Kapec stulbs cilveks Vejionis nedarbojas sava laucina, ka ne ka it ka esot beidzis Biologijas fakultati, bet baz degunu tur no ka sis neko nejedz?
ļuļa
ļ
tāpēc, ka vienīgais, kas vējoni interesē ir drātēties ar egitu kazeku un izkārtot viņai milzu algu valsts pārvaldē. mēs, nodokļu maksātāji uzturam šī deģenerāta mīļāko. ieej pietiek.com un palasi, labi paliks.
  • 7
  • 7
sicher
s
var tikai tādā gadījumā, kad ar pirmo piedzimušo vienlaicīgi pārtrauc finansēt valstī izglītību krievu valodā.
grafists.
g
Люля кебаб! А мы по твоему похожи на узбеков и туркменов?! Или это ваша мечта и тайная цель, довести нас до такого же положения?! Между прочим, это нормальные народы, и не надо к ним относится с выраженным предубеждением. Не надо считать себя лучше других. Да, поинтересуйтесь как нибудь, сколько в России государственных языков и на скольких языках преподают в школах. Вот будете смеяться, но и на латышском и даже на эстонском языках.
  • 7
  • 3
ļuļa- grafistam
ļ
zini, krievijā arī uzbeki maksā nodokļus, bet nav dzirdēts, ka mācības notiktu uzbeku valodā. toties ir dzirdēts, ka maskavā ir pilns ar musulmaņiem no turkmenistānas un uzbekistānas, kas savāc tos sūda darbus, ko krievi negrib darīt. tātad krievijā būtu jāievieš apmācība turkmēņu un uzbeku valodās pēc tavas loģikas? un musulmaņu brievdienas pie viena. jā vai nē?
  • 7
  • 7
grafists.
g
Чего это вдруг?! Ты не забыл, мы тоже платим налоги и содержим это государство!
  • 6
  • 5
Labais
L
Smaržo no kolīcijas pēc fašizma.Jaundzimušais nav vainīgs ka ir dziumis Valstī kur valda genocīds.Es esmu tīrasinīgs latvietis(mani vecāki nekad nau bijuši izbraukuši no Latvijas)bet mani visādi nievā,pazemo,apzog....Tā kā Latvijas nacionālisti ar savu uzvedību cenšās gūt poloitiskus punktus,un tikai.
Trollis JT > Labais
T
Par tautu kultūru spriež pēc tautu atejām, kā teicis viens vācu rakstnieks. Sev par kaunu jāatzīst, ka es šo rakstieka vārdu neatceros. Bet es atceros, ka vācu politiķis Ādolfs Hitlers ļoti aktīvi šķiroja cilvēkus pēc nacionalitātes. Arī savu partiju nosaucot par nacionāli - sociālistisku. Kopš tiem laikiem NACISMS ir plaši zināms termins. Boļševikiem bija neērti lietot Hitlera partijas nosaukumu, jo tur rēgojās tas "sociālisms". Lai labticīgajai krievu tautai nejauktu galvu , Hitlera pārstāvjus sāka saukt par FAŠISTIEM. Patiesībā fašisti bija ļoti liels retums Trešajā Reihā, ne tā, kā Musolīni pārvaldītajā Itālijā, tur bija daudz. A kāds tam sakars ar pieminētajām atejām? Tāds, ka par cilvēku izglītības un politiskās sapratnes līmeni spriež pēc tā, vai tie nejauc vietām "fašists" un "nacists". A kāda jēga man to visu te stāstīt? Pareizi - nekāda!
  • 4
  • 8
krievu nacionālistam
k
Iemācies rakstīt, trolli.
  • 5
  • 6
:)
:
Priekšlikuma ideja jau bija vairāk neradīt jaunus nepilsoņus. Ja kādam no bērna vecākiem ir citas valsts pilsonība, tad bērnam varēs izvēlēties tās valsts pilsonību un neviens neuztieps Latvijas pilsonību. Jau cik gadi ir pagājuši kopš neatkarības atjaunošanas, bet mēs vēl aizvien uzturam kaut kādu alternatīvu pilsoņu kopumu.
ļuļa
ļ
gudrajiem komentētājiem - nepilsoņu bērni jau TAGAD var dabūt pilsionību, pietiek tikai VIENAM (!) no vecākiem uzrakstīt iesniegumu. un ja vecāki to nedara, tātad acīmredzot viņi šo valsti neatzīst, nevar ciest ne tās neatkarību, ne valodu un vispār uzskata sevi par piederīgiem kam citam. kam - tas lai paliek viņu ziņā. un jūs ko, iedomājieties, ka šādiem nelojāliem vecākiem izaugs lojāls bērns? kas cienīs un mīlēs latviešu valodu un ies latviešu skolā? es pateikšu, kas būtu - pie pirmās izdevības šie jaunie pilsoņi uzrīkotu referendumu par valsts valodu vai pievienošanos krievijai un atkārtotu krimas scenāriju! paldies NA par šo iniciatīvu, kas nepieļaus tālāku krieviskošanu.
grafists.
g
Плохо у вас с цифрами Люля, совсем плохо. На момент объявления независимости 27 лет назад в стране было почти 750 тысяч неграждан! Лица с особыми печатями в паспортах, в это число не входили. Остаться в Латвии имели право все военнослужащие (и члены их семей тоже естественно), кто до призыва проживал именно в Латвии. Так что, все местные ребятки остались здесь, и многие потом служили в вашей же армии.
  • 6
  • 3
ļuļa
ļ
ļoti labprāt atbildēšu. pēc līgumiem latviju bija jāpamet aptuveni 200 000 bijušo PSRS armijnieku kopā ar visiem ģimenes locekļiem. viņi palika latvijā. tagad jau vairs neko, un tur jāvaino mīsu debiloīdā valdība, tāpat kā par to, kla viņi tagad velk iekšā musulmaņus. kuri, starp citu, radīs nopietnas problēmas mums visiem, gan krieviem, gan latviešiem.
  • 7
  • 6
grafists.
g
Люля ( не кебаб случаем?!), а ты не напомнишь себе и всем остальным, кто их, этих глупых родителей, таими вот сделал?! Как быстро вы перешли от лозунга “за нашу и вашу свободу” исключительно к лозунгу “ за латышскую Латвию”?! как только вы почуствовали, что своё личное благополучие вы можете построить быстренько обобрав бесправного бывшего товарища по работе и соседа, вы сразу же отмели прочь все разговоры о дружбе и какой то там свободе. Свобода и права только избранным!
  • 6
  • 4
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Varbūt vajadzētu vispirms atteikties no šī apzīmējuma "nepilsonis," kam latviešu valodā ir izteikti negatīva konotācija līdzīgi kā "nezvērs," "necilvēks"? Civilizētā pasaulē ir jēdziens "pastāvīgais iedzīvotājs," kuram ir tiesības strādāt, pienākums maksāt nodokļus, bet nav balsstiesību. Otrkārt, tā nav jaundzimušā izvēle - vispār piedzimt; piedzimt vecākiem, kuri skaitās "nepilsoņi"; vai piedzimt Latvijā! Par to der padomāt.
bet
b
visiem okupantiem un to sēnalām jāatgriežas rusņā .
Smējējs
S
Nevar, nevar ik gadus tiem 50-60 bērniem nepiešķirt nepilsoņa statusu. Tā ir VIENĪGĀ koalīcijas pastāvēšanas politiskā jēga - PRET, NĒ, NEVAR, NEĻAUSIM, NELAIDĪSIM... Nebūs negācijas - nebūs koalīcijas. Vienotie PRET. Tādi esam... :)
Rutina
R
Vejonim ka jau dabas klud, kretinam viss daras no pecpuses. Vispirms ir japanak ka visa Latvijas valsti berni macas Latvijas valsts valoda- latvieus valoda, bet ne kaut kadas minoritasu valodas (katram bernam ir iespeja macities svesvalodas, neatkarigi kadai minoritatei tas oeder vai tas ir zidu, ciganu, krievu, polu, ukrainu...benrns), un tikai tad, kad ir panakts, ka visi berni macas Latvijas valsts valoda- latvieus valoda tikai tad var uzsakt diskusiju par to, vai Latvijas valsti piedzimusajiem berniem ir jauzspiez Latvijas pilsoniba vai nav, ja to nevelas vinu vecaki.
Signe
S
Patiesiba Latvija katris idiots, saja gadijuma prezis Vejonis, iedomajas no sevis visvareno un nu vins bus tas, kas izlems Latvijas tautas varda pieskirt vai nepieskirt okupantu pecnacejiem Latvijas pilsonibu. Cik ilgi vel, 27 gadus jau visadi idioti ar saviem izlecieniem soke latvieus tautu), Freibergisa ievisa divvalodibas skolas, Berzins gribeja bernus skola iedzit 6 gadu vecuma, kaut Latvija tradicionali berni pirmo klasi uzsak 7. gadu vecuma un tas ir pareizi un jau prakse sen pieradijies, ka tas ir pareizi. Kapec siem idiotiem tiek maksatas lielas lagas un pensijas kad vini nodevibas del ieklust Rigas pili un pec tam visa veida privlegijas? Kapec sis idiots Vejonis necensas panakt to,ka Latvijas valsts teritorija visas Latvijas valsts, pasvaldibu skolas un macibu iestades, bernudarzos bernu izgitosana ir janodrosina 100% Latvijas valsts valoda- latvieus valoda ka to nosaka Latvijas Satversme un ko tauta pieprasija referenduma.
Kaupo brālis
K
Vai Vējonim pirms nākt ar iniciatīvu nevajadzēja to izdiskutēt ar partijām? Tā izskatās, ka visas iniciatīvas tiek virzītas samērā spontāni, kas šūpo sabiedrību.
Vecāku izvēle pirmajā vietā
V
un pēc tam valsts ar saviem likumiem!
bubulis
b
Es pat īsti nesaprotu kāpēc VL/TB-LNNK šobrīd iestājas par to, ka daži padumji vecāki var atņemt tiesības normālai pilsoniskajai līdzdalībai bērnam nākotnē. Vai tiešām ir kaut kāds nopietns pamats, ka fundamentāli varētu mainīties politiskais līdzsvars piešķirot pilsoņa statusu bērniem, kuri labākajā gadījumā varēs vēlēt pēc 18. gadiem? Nemaz nerunājot par to, ka lielākā daļa nepilsoņu ir pensionāri, kuriem nekādu pēcnācēju vairs nebūs. Šis man liekas kaut kas līdzīgs vakcīnu jautājumam, kad vecāki pakļauj savus bērnus nāves briesmām dēļ kaut kādiem viduslaiku cienīgiem mītiem.
  • 9
  • 12

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas