Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kravcovu vaino nelikumīgā uzņēmējdarbībā

Saeimas deputātu Valēriju Kravcovu (Saskaņas centrs) vaino nelikumīgā uzņēmējdarbībā, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

V.Kravcovs uzņēmumā SIA Tonus Elast, kas ražo medicīniskās saites, par līdzīpašnieku kļuva 2000. gadā. Uzņēmuma gada pārskati liecina, ka strauja peļņas augšupeja sākusies tad, kad deputāts „sadraudzējies” ar Krievijas konsulātu, vēsta Nekā personīga.

Uzņēmums lielāko daļu savu produktu sāka eksportēt uz Krieviju, un tā peļņa četrkāršojās. 2009. gadā krīze bija gan Latvijā, gan Krievijā, tomēr arī šajā laikā V.Kravcovs dividendēs saņēma vairāk kā 400 000 latu.

Policijā ar iesniegumu vērsies uzņēmuma bijušais darbinieks. Iesniegumā teikts: "Man kļuva zināmi apstākļi, kas liecina par Tonus Elast nodarbošanos ar kontrabandu un nelegālo līdzekļu legalizāciju. Iespējams, no kontrabandas iegūtie nelegālie līdzekļi daļēji tiek izmantoti politisko partiju finansēšanai. Aptuveni 60% no SIA Tonus Elast saražotās produkcijas tiek realizēta nelegāli – ar kontrabandas palīdzību saražotā prece tiek pārvietota pāri Latvijas Republikas robežai uz Krievijas Federāciju".

V.Kravcovs pārmetumus noliedza un uzskata, ka tie ir saistīti ar viņa latviešu valodas neprasmi. "Ar biznesu detaļās es nenodarbojos, esmu tikai uzņēmuma līdzīpašnieks. Es domāju, ka tās ir atbalsis no skandāla ar manu valodu. Es lieliski sapratu, ka agri vai vēlu meklēs par mani kompromitējošus materiālus.  Bet nu tādas lietas var atrast vai nu biznesā vai arī krievu kopienā. Nu, lūk, tas laikam ir pirmais signāls par manu latviešu valodu," raidījumam norādīja deputāts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas