Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kučinska valdībai jau gads

Māra Kučinska (ZZS) valdība savā pirmajā darbības gadā ir piedzīvojusi gan sabiedrības grupu protestus pret tās iesāktajām reformām, gan neveiklās pēdējā brīža izmaiņas nodokļu likumos un ilgstošus atbildīgo iestāžu vadītāju meklējumus. Partneru nespēja vienoties atsevišķos gadījumos ir aizkavējusi arī svarīgu likumu virzību Saeimā. Tas viss ir atsaucies uz valdības reitingu, kas atklāj visai zemu sabiedrības uzticību tai. Taču tas nav ietekmējis valdības vadītāja apņēmību. Vismaz publiski. "Es neesmu te nācis reitingus pelnīt. Ja atbalsta nav, tas var traucēt, bet es netaisos kursu mainīt," preses konferencē otrdien sacīja Kučinskis. Viņš cer, ka pēc laika iedzīvotāji novērtēšot reformu rezultātus.

"Šis gads bija nozīmīgs, bet tas bija tikai starpposms tālākajām kaujām," teica premjers. Ar to domātas lielās reformas veselībā, izglītībā un arī ar to saistītā pašvaldību un valsts institūciju sadarbības teritoriju veidošana. Kučinskis cer, ka pēc gada varēs runāt arī par tautsaimniecības straujāku attīstību. Trešdien viņš tiksies ar koalīcijas partiju līderiem, lai politiski vienotos, kurus lielos uzdevumus valdība var izdarīt un panākt tiem politisko atbalstu parlamentā, bet, kuros gadījumos ir nepieciešamas papildu diskusijas. 

Valdības sēdē demonstrētajā Kučinska prezentācijā bija sazīmēti daži lieli apļi un neskaitāmi mazie aplīši, lai parādītu, ka līdzās lielajiem uzdevumiem ir arī neskaitāmi mazie darbi, kurus partijas rīcības plānā apņēmušās veikt. Premjera komanda pat bija pacentusies tos saskaitīt – 74 uzdevumi esot izpildīti, bet 21 darbs palicis neizdarīts. Taču galvenais esot nezaudēt fokusu un pierast pie filozofijas maiņas, skaidroja Kučinskis. Piemēram, lai veicinātu tautsaimniecības attīstību, tai ir jārada priekšnoteikumi – investīcijām labvēlīga vide un jāapkaro ēnu ekonomika. Tāpēc svarīgas esot veiktās izmaiņas maksātnespējas procesa regulējumā, padarot stingrāku tā uzraudzību. Grozījumi likumā paredz šo uzraudzību deleģēt Maksātnespējas administrācijai. 

Pēc ilgiem meklējumiem valdība ir atradusi un otrdien apstiprināja arī jauno Maksātnespējas administrācijas direktori Inesi Šteinu, kura amatā stāsies 20. martā. Līdz šim viņa bija Nodarbinātības valsts aģentūras direktores vietniece. Šteina solīja izveidot Maksātnespējas administrāciju par stipru un augstas kompetences iestādi. "Ja tas ir patiesi, tad varat rēķināties ar manu atbalstu," sacīja Kučinskis. Maksātnespējas procesa sakārtošanu kā būtisku minēja arī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) preses konferencē, kurā par savu veikumu stāstīja Nacionālās apvienības ministri.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena, 15.janvāra, numurā!

Top komentāri

ZZS = latviešu Saskaņa
Z
Nabaga Kučinskis bez sava Ventspils saimnieka ziņas pat nošķaudīties nevar.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas