Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Lagzdiņš: TP dominē vecbiedri, jo Segliņš pārāk aizņemts

Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš no Tautas partijas intervijā _Latvijas avīzei _stāsta, ka TP lēmumu pieņemšana pieder tiem biedriem, kas no politikas aizgājuši vai grasās no pamest. Viņš min Andri Šķēli, Gundaru Bērziņu, Kristiānu Lībani – Šķēli, Aigaru Kalvīti. Viņaprāt, šāda situācija izveidojusies, jo TP līderis Mareks Segliņš ir pārāk aizņemts ar iekšlietu ministra pienākumu pildīšanas.

“Manuprāt, tā nav normāla situācija, ka vieni nosaka, kādi būs lēmumi, bet valstij jāatbild un vēlētājiem jāatskaitās pavisam citiem TP biedriem – tiem, kuri ieņem vietas valdībā un saņēmuši mandātu būt par Saeimas deputātiem. Pēc minētā parauga paplašinātā valdes sēde nolēma par ierosmi maksimāli ātri sarīkot ārkārtas vēlēšanas, bet tam iebildu es un Dzintars Ābiķis.”

Komentējot sava partijas biedra Gundara Bērziņa izteikumus presē, J.Lagzdiņš apgalvo, ka tas nav kopējais TP viedoklis un, viņaprāt, Bērziņš tā rīkojas, lai “skolotu jaunos”.

 “Bet tā pieņemts, ka vecākie biedri partijās bīda, skolo jaunākos un savlaicīgi gatavo viņus karjerai. Jaunās sejas taču nenokrīt nez no kurienes! Bērziņa kungs tās gatavo…”

J.Lagzdiņš prognozē, ja opozīcija neiesaistīsies Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdībā, tad tuvāko nedēļu laikā Valsts prezidenta vadībā tiks veidota jauna koalīcija.

“Ja ir runa par jaunas valdības veidošanu šajā Saeimā, tad es pieturos pie vienīgās iespējas, ka premjerministrs tomēr jāmeklē ārpus partijām. Jā, situācija ekonomikā ir smaga, tāpēc, visticamāk, šis "gaišais", vēl nezināmais zirdziņš ir atrodams saimnieciskajās aprindās, kā kādreiz uzgāja Andri Šķēli par premjeru. Es negribu nosaukt uzvārdus, bet es saredzu vadošo uzņēmēju, finanšu sistēmas darbinieku vidū cilvēkus ne vien ar stingru mugurkaulu, bet arī ar augstu profesionālo līmeni. Uzvārdus nesaucu tāpēc, ka pie mums valda partijiska greizsirdība. Tiklīdz vieni piemin kādu kandidātu uz amatu, tā citi metas virsū ar vislielākajām aizdomām. Iespējams, prezidenta pilī apsver dažu labu kandidātu. Milzīga loma tuvākajās nedēļās būs Valsts prezidentam.”

Diena jau rakstīja, ka savs kandidāts premjera amatam ir arī Jaunajam laikam, kura vārds gan pagaidām netiek atklāts. Runājot par bezpartejisku premjera kandidātu bijušais JL līderis Einārs Repše atzina, ka viņam ir zināms arī kāds cits kandidāts, izņemot Ingunu Sudrabu, kura atteikusies no iespējas, ka kāda partija viņu izvirzītu. Pēc viņa teiktā laikrakstam viņš “lieliski noderētu plašai koalīcijai”. Šī kandidatūra esot darīta zināma Valsts prezidentam. “Nav tā, Ivaram Godmanim un esošai koalīcijai nebūtu nopietnas alternatīvas,” Dienai norādīja E.Repše.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas