Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Laika vērotāji ziemu prognozējuši labāk nekā sinoptiķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
takš arī
t
valdības-karavānas ceļs ir prognozēts. daba ekonomika pakļaujas saviem likumiem, ne kretīnu
baltaste
b
naz vai citās valstīs arī tie metorologi laiž tadu pufeli
Dispčers Kļavinsh
D
Jā nu tikai nav piebilsts tas, ka meteodienests par baigo piķi (iespējams, pat miljonu, precīzi neatceros) iepērk kaut kādus tur datus no ārzemju kantora. Kāpēc šo naudu gan nevarētu maksāt laika vērotājiem?
@
@
Kā bērni saka: melo kā sinoptiķis.
abc
a
Mani vairāk interesē, kā gājputni zin, ka vēl par agru lidot prom ...
AD
A
Tiesa gan, parasti dabas vērotāju "prognozes" piepildās: onkulītis saka -Nu, redz, ja man būtu jautājuši. Es jau vakar tā teicu. Ka attiecas uz interneta avotiem, vismaz salīdzinot Wind Guru, theyr.tv un Rīgas Laika prognozi 3 dienām, pēdējā (gandrīz) vienmēr IR PRECIZĀKĀ. Skaidrībai -man nav nekāda sakara ar meteodienestu, drīzāk esmu noskaņots pret to skeptiski (saprāta robežās).
Tontone
T
Tā kā V.Bukša iekšējā programma daudz jēdzīgāka, nekā mūsdienu tehnoloģijas, biežāk grinētu dzirdēt tieši viņa laika pareģojumus.
Tāuntā
T
He, he, mans tēvs (lai viņam vieglas smiltis) jau krievu laikā, kaut kādā ministru sanāksmē, izdzirdējis, ka meterologu prognozes piepildās 49% gadījumu, ieteica: "Lai tak viņi pareģo pretējo- būs 51%".
bimbam
b
tad jājautā, kas ir daba. vai tad daba nav tīrākā fizika, ķīmija un bioloģija? Un lai ti izprastu, mūsdienās izmanto līknes un grafikus :D
tarba
t
atšķirība ir tā, ka dabas vērotāji skatās dabā, kamēr meteorologi datoru līknēs.. Atliek vien atbildēt uz jautājumu: kas ir tuvāk dabai- dators vai putns? :)
======
=
Patiesam valsts meteo dienests jau nu strada visai greizi.. un tadai mazai valstij ka Latvija ta ir grezniba.. ir desmitiem pasaules meroga meteodienestu kas izliek visas zinas interneta.. Ko tur maza Latvija ar saviem cinovnikiem megina sagrabstit.. es nesaprotu.. butu vismaz iemacijusies internetu lietot un to kas tur rakstits tulkojusi latviski.. butu lielaka jega..
Meteorologs
M
Ģma mājaslapā ir atrodamas dažas interesantas, kaut dziļi noraktas lietas, piemēram, temperatūas līknes katram mēnesim. Latviešu valoda laika ziņās gan ir nabadzīga, un terminoloģija ir saglabāusies no sen aizgājušajiem padomju laikiem. "Dekādi" attiecina uz 10 dienām kā PSRS dienestos, kamēr citur pasaulē ar šo vārdu apzīmē 10 gadus.
Alija
A
Zinu kungu, kurš savā burtnīcā meteoziņas apkopo jau no 1955.gada, un par šo gadu zināja teikt ļoti precīzas prognozes- pat iesmēja, kad meteodienesti oktobra beigās ziņoja, ka būs sniegs un visādi citādi brīnumi...
D.DAUKA
D
...Lai arī daži ticējumi bija pretrunīgi... man viss šitais atgādina anekdoti par čigāna dēliem kā tur viņu tēvs teica ka jamajam gudri dēli viens saka ka lietus būs bet otrs saka ka nebūs un vienmēr vienam taisnība ...
pavians
p
....nu ja,ka gadalaiks!!! Atnāk un aiziet...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas