Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Laikraksts: eksāmena materiālos atrod baltas lapas

Angļu valodas eksāmens Talsu Valsts ģimnāzijā otrdienas rītā sākās ar stresa pilnu situāciju. Pēc aplokšņu atvēršanas un eksāmena materiālu pārbaudes atklājās, ka divos eksāmena uzdevumu burtnīcas eksemplāros ir baltas lapas. Laika, lai novērstu šo starpgadījumu, bija mazāk par piecpadsmit minūtēm, taču problēmu izdevās atrisināt, šodien raksta laikraksts Diena.

Valsts izglītības satura centrs (VISC) atzīst, ka kļūdas gadās, bet uzskata to par normālu procesa sastāvdaļu, jo jāsagatavo tūkstošiem eksemplāru.

«Ja VISC darbinieki sagatavo eksāmena materiālus, viņiem būtu jāpārbauda, vai teksts ir abās lapas pusēs. Darba vadītājam eksāmena rītā ir jāpārliecinās, vai visās burtnīcās ir visas lapas, jānoorganizē trūkstošo lapu kopēšana, jāraksta akts, bet laika nav, viss ir sadalīts pa minūtēm - plkst. 9.30 aploksnes jāatver, plkst. 9.45 jābūt visam pārbaudītam un jāielaiž skolēni telpā, plkst. 9.55 jāizdala uzdevumi, tieši desmitos jāsāk rakstīt. Tā bija stresa situācija,» norādīja Talsu Valsts ģimnāzijas direktora vietniece Māra Spicberga.

Arī Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā angļu valodas eksāmena materiāli nepienāca pilnā komplektā - trūka desmit atbilžu lapu, ko nācās piekopēt klāt. Šāda kļūme gan piedzīvota pirmoreiz, atzina ģimnāzijas direktora vietniece svešvalodu jautājumos Inga Lande. Eksāmena jautājumu burtnīcās nekādu defektu nav bijis.

VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža atzīst, ka problēmas konstatētas, taču esot tikai normāli, ja no 27 000 eksemplāru kāds ir ar defektu.

Visu žurnālista Ata Rozentāla rakstu lasiet laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas