Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Laila Pakalniņa: Laimīgais bērns

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
helena
h
paldies par labiem un miliem vardiem,to ka problema reali pastav tikai valstiska limeni,parliecinajos diezgan sapigi.grozies ka gribi,bernam invalidam ir tik daudz tiesibu,cik spej vinam nodrosinat vecaki.vairak diemzel neka.paldies Dievam,mums latvija dzivo tik daudz labsirdigu un atsaucigu cilveku,kas ir sniegusi palidzibas roku,zel ka valsts viri no viniem nemacas.arturina mamma
urbis
u
Viedokļi te ir dažādi un reizēm pilnīgi pretēji. Tikai nevajag lietot terminu "veselības aprūpe".Pilnīgi aplams termins. Medicīna ārstē un nevis "rūpējas". Šito atkal ir izdomājis kāds valdības klerks. Aprūpe ir jāveic sociālajiem dienestiem un šajā gadījumā tas ir daudz vairāk kā medicīniskā palīdzība, bet ārsti kratās vaļā no šādiem pacientiem tāpēc, ka arī šo aprūpi grib uzvelt vēl viņiem. Vēl- jāredz arī jau tas, ka ārstu sāk trūkt, jo, kam ir noteiktais pacientu skaits, viņš var nepierakstīt. Secinājums- ģimenes ārsta prakšu jau vakar bija par maz. Te nu mēs esam. Tā kā ejiet un raustiet aiz bārdas Godmani. Bet Pakalniņai jau ir taisnība, uzrakstīts emocionāli, kā sievietei klājas, kaut tik labums no tā būtu.
Antiņš
A
Lailas raksts ir tieši īstajā vietā un laikā, un precīzi sasaucas ar vakardienas Apiņa vēstuli: veselības aprūpe Latvijā ir pilnīgā pakaļā. Žēl, ka visu komentāru gūzmā neievērots palika Urbja komentārs par sociālo aprūpi. Arī tā ir pakaļā. Un te nu ministrijām nav ko futbolēt problēmas no vienas pie otras. Katrai ir jāsaprot savi uzdevumi. Jānodrošina sociālā aprūpe, piekļuve ģimenes ārstiem, viņu kvalifikācija un bērnam jābūt iespējām apmeklēt skolu savā rajonā. Ļoti ceru, Laila, ka šis nebūs vienīgais raksts visu šo problēmu gūzmā. Sacelt brēku nav grūti. Vajag censties kaut ko reālu izdarīt.
čunfte klusē?
č
Kā to komentē populiskais Apinis?
šoreiz aizstāvu!
š
Nemetīsim ar akmeni tikai ārstam, bet sistēmai kopumā, jo ārsts godīgi atzina savu nekompetenci. Būtu labāk, ja viņš darītu to, par ko nav nekādas sajēgas. Savārītu ziepes un mēs atkal mestos virsū.
Terorists
T
Iesaku vecākiem dabūt atbildi par šo situāciju no VM un iesūdzēt valsti tiesā.No sākuma LR un ja nepalīdz tad Eiropas.Tiesas izdevumus kā zināms sedz zaudētāj puse un zaudētāji būs tikai un vienīgi VM ierēdņi. Diskriminācija veselības dēļ nav pieļaujama,un LR ir parakstijusi konvenciju.Un būs gimenei nauda ar ko bērnu ārstēt.
Turies, puika!
T
Atcerēsimies Zentu Mauriņu. Viņai invaliditāte netraucēja iegūt ne tikai plašas zināšanas, bet arī pasaules slavu.
saprāts
s
Ģimenes ārsts, kurš atbild par konkrēto teritoriju, kurā dzīvo bērniņš, nevar atteikt reģistrēt pie sevis. Iesaku māmiņai doties uz VOAVA. Tieši šādiem gadījumiem arī ir nepieciešama ārstu kontrole.
AJ
A
Kādreiz esmu izmantojusi Bērnu veselības centra "Ķengarags" pakalpojumus un par dr.Šapeli varu teikt visu to labāko - zinoša un ļoti iejūtīga daktere. Ja centra vadītāja Kraučas kundze tik laipni uzaicina, tad Artūra vecākiem ieteiktu šo iespēju izmantot. Lai viss labi izdodas!
nuka
n
par to mēs diskutējam jau sen un aizgūtnēm - kas ir tie nesaprātīgie, kuri vēl maksā nodokļus valstij, kuras vadība jau gadu desmitiem ir pierādījusi, ka apsaimnieko šo kolekti TIKAI SAVĀS, bet NE TAUTAS interesēs. Ja valdība nesaprot ar labu, nākas procesu eskalēt, novest līdz absurdam. Ierosinu - nemaksāt. Jā, Budžeta deficīts būs katastrofāls, Slakteris skries aizņemties mēli izkāris, bet ... pienāks brīdis, kad viņam visi atteiks, jo viņš neprot saimniekot, neprot pelnīt, prot tikai stulbi šķiest. Mums jāpanāk šo nekompetento partiju ielikteņu masveida nomaiņa ar izglītotiem, saprotošiem, lemt spējīgiem un uz tautu orientētiem. Ja to nespēsim, mums gals klāt.
Bērnu veselības centrs Ķeng
B
Mēs varam pierakstīt Artūru pie mūsu pediatres Dr. Šapeles. Paldies dievam vēl esam saglabājuši pediatrus un bērniem palīdzam. Bet ar VOAVA mums iet grūti , jo pediatri nevar strādāt primārā veselības aprūpē no jauna. Bet mēs cīnāmies , lai izmainītu MK noteikumus. Margarita Krauča
Ieva
I
Būs jau arī naudiņas vākšana, tikai kaitina, kāpēc ļautiņiem jātriecas, piemēram, uz Ukrainu, nereti izbaudīt maigi izsakoties apšaubāmas metodes....Informācijas nav par to, kas ir iespējams šeit, par lietas būtību un, protams, valsts žmogojas, jo, kad dzirdēju, ka, piemēram, par reitterapiju bērnu vecākiem ir jāmaksā....Lai gan zirgu izmantošanai ārstniecībā ir gadsimtiem ilga pieredze un atrunāties, ka tas vēl nav pierādīts, it kā nebūtu iemesla.
bez naida
b
man jau sen sametas slikta duusa dzirdot,kad atkal kaadam,kurs klauvee,netiek atveerts!!!sajaa valstii kaut kas saak kusteeties,tikai tad,kad TV,prese vai radio uztaisa shumu,tad ir ceriiba,ka tevi sadzirdees.vismaz.Pilniigi vaajpraatiiga valsts. p.s.tuvojas ziemassveetki un tuuliit,tuuliit sajaa valstii saaksies liekuliigaa liidzjuutiibas izraadiisana!(uz pusotru nedeelu!!!!!)
Ieva
I
Stulbākais ir tas, ka tie ej nu sazin kā viņus galu galā jāsauc maļ par Latvijas attīstību, kuras dēļ vajadzēs vest iekšā viesstrādniekus un par to, kā būs jāsargā latviešu valodu, lai gan visvienkāršākais risinājums būtu nodrošināt normālu veselības aprūpi, lai valstī nīkstošās hronisko slimnieku masas savlaicīgi saņemtu nepieciešamās zāles un varētu strādāt.
Ieva
I
Gribi teikt, ka tava verbālā caureja arī ir dieva pasūtījums?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas