Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas vēstnieks NATO: Pabrika paziņojums par bruņošanas jāskata kontekstā ar kolektīvo aizsardzību

Aizsardzības ministra Arta Pabrika (Vienotība) paziņojums, ka Latvijai jābruņojas, ir jāskata kontekstā ar kolektīvo aizsardzību un citu valstu tēriņiem NATO vajadzībām, tā plašu rezonansi izraisījušo ministra paziņojumu pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes komentēja Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

"Šis paziņojums jāskata kontekstā ar NATO aliansi un to, ar kādiem principiem tā darbojas. Runa ir par kolektīvo aizsardzību, un katra NATO dalībvalsts veic savu ieguldījumu kopējās drošības labad. Ja vēlaties vienkāršoti, tas ir triju musketieru princips – viens par visiem, visi par vienu," paskaidroja Riekstiņš.

Viņš piekrita, ka Latvijas ieguldījums ir nepietiekams un viens no zemākajiem NATO dalībvalstu vidū. Riekstiņš uzskata, ka "kaut kādu gadu laikā" Latvijai vajadzētu atgriezties pie divu procentu no IKP novirzīšanas aizsardzībai.

"Lai citu valstu nodokļu maksātāji kādā brīdī nesāktu jautāt, kāpēc mums tā nauda ir jātērē, tostarp jāaizstāv Latvijas intereses, mums taču ir arī citas prioritāras lietas," norādīja vēstnieks.

Jau ziņots, ka Pabriks intervijā aģentūrai BNS iepriekš paziņoja, ka Latvijai jābruņojas, jo valsts drošība ir pavājināta tikai tāpēc vien, ka valsts finansējums aizsardzībai ir neadekvāts tiem izaicinājumiem, kas Latvijai, iespējams, stāv priekšā.

"Jā. Es rosinu Latviju  bruņoties, jo mūsu drošība ir pavājināta tikai tāpēc vien, ka mūsu finansējums aizsardzībai ir neadekvāts tiem izaicinājumiem, kas mums, iespējams, stāv priekšā," intervijā uzsvēra ministrs.

Ja Latvija tuvākajos gados turpinās neieguldīt papildu miljonus aizsardzības budžetā, Baltijā tā kļūs par vājāko mezglu. "Mēs esam robežvalsts, bet cilvēkiem ir jāsaprot viena lieta – paturot finansējumu līmenī, kāds tas ir pašreiz, mēs drošību nepaturam tajā pašā līmenī. Paturot finansējumu esošajā līmenī, mūsu drošība iet uz leju. Ja gribam izaugsmi, mums ir jāliek klāt," uzskata ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas