Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

LDDK: pārskatot atsevišķus pabalstus, var atrast aptuveni 100 miljonus latu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tantuks
t
Visam soc.izmaksam griestus uzlikt =pensijam teiksim 400 latus. Krievu laikos 120 lati bija griesti un viss.Normali. Netraciniet cilveks-muks projam.Lietuva katru menesi nedaudz bet paaugstina,bet msejie tikai samazinat. Nevajag pieskirt tik lielas,ka nespej maksat. Ja izmaksatas pensijas apjoms parsniedz iemaksas apmeru par 10 gadiem ,tad maksat minimalo.Nav normali ,ka pensijas ir vir 500 latiem.
tantuks-nuja
t
Es ari visu muzu labi stradaju sanemu lielu algu un maksaju lielus nodoklus,un pensija man ari tika apreikinata normali,bet tai uzlika 25% nodokli svirs 165 latiem,neindekseja 12 gadus ta ka ta tagadi zskatas ka bomzim.Jautajums ir, vai vajadzeja ta censties valsts laba,vai labak bija tomer sava laba un neko nemaksat,Mana kaiminiene siverejas pa tirgu,nodoklus nemaksaja ,uzcela lielu maju, es neuzcelu un prasa sev lielu pensiju kuru ari valsts indekse utt. Taisnibas nav un nebus un cetet uz tuksu solisanu nevajag. A.Deglavs romana RIGA saka-solit var un vajag daudz,bet cilvekam tikt pie solita ir vina jautajums.Panemiet ,ja varat.
nuja
n
Domāju, ka es maksājot soc nodokli, ap 1000 Ls mēnesī uzturu ap 5 pensionāriem. Un uzturu nevis tāpēc, ka viņi būtu ko iemaksājuši, bet tāpēc, ka viņiem vajag tagad !!! Viss. Tiem, kam algas lielākas jāmaksā vairāk, punkts. Un kad es būšu pensijā, man maksās tie kas tad strādās - paaudžu solidaritāte. Un vēl, jāaudzina bērni tā, lai tie vecākiem vecumdienās var palīdzēt - es palīdz'ju savai mammai, kad viņai 90-jos bija 35 Ls pensija, jo bija strādājusi PSRS. Tātad, tagad labi pelnošie maksā lielus soc nodokļus nevis tāpēc, lai vecumā to visu saņemtu atpakaļ, bet tāpēc, lai uzturētu to paaudzi, kuras veikums deva sabiedrību, kurā viņi var tagad labi pelnīt.
lielas pensijas
l
Jasamazina pensijas, kas ir no 600 - 2000 ls menesi. Un tur bus tas miljonu ietaupijums.
nu
n
vajag būt 500 000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja pabalstus vajadzētu, tos nestieptu un nenodzertu zagleru alus bodēs, nenotriektu spēļu zālēs...cik stulbai jābūt pašvaldības policijai, lai nepazītu savus cilvēkus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tikai pabalstus?
T
Kad pārskatīta tiks dažu ministriju,ministriju parlamentāro sekretāru,valsts sekretāru vietnieku,speciālo atašeju Briselē un Maskavā nepieciešamība?
alberts
a
Interesanti - ka Jūs sameklēsiet MAN pensijas indeksācijas pamatotību,ja TĀ NAV indekseta 12 {DIVPADFSMIT} gadu garumā!!!Vispār jau notiek pensijas sitēmas demontāza un pietuvināšanās PSRS variantam - visiem "120 rub.un miers."Pensiju nonivelēsana sākusies jau sen un jūtu ,ka turpināsies,tā ka nākosie pensionāri var pat nestradat un saņemt naudu uz rokas.
Sekosim Austrālijas piemēram
S
Austrālijā pensijas tiek maksātas tikai līdz noteiktai nekustamo īpašumu vērtībai un ienākumu līmenim!
Toms>Jukums
T
Ar ministru padomnieku algu paaugstināšanu un EM priekšlikumu atjaunot uzņēmumu padomes!
Solidāri pret pensionāriem
S
2009.gada 14.oktobrī LTV raidījumā "100.pants, Eiropas Komisijas vadītājs,Eiropas Savienības Ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakims Almunija,norādīja arī uz citu valstu praksi nodokļu piemērošanā,sakot,ka citās valstīs tiem,kuriem ir lielāki ienākumi,ir arī liekāki nodokļi."Komisārs norādīja.,ka valsts nevar prasīt,lai sabiedrības nabadzīgākās daļas vēl vairāk maksātu,nepieciešams,lai pārējās sabiedrības daļas ar tām solidarizētos." Sk."Progresīvā ienākuma nodokļa ieviešana netiek izskatīta",Kas jauns.lv,15.oktobris 2009. Vai autores piedāvātā pensiju indeksācijas pamatotības pārskatīšana būtu uzskatāma par solidarizēšanos ar sabiedrības nabadzģākajām daļām?
Bagātajiem jāmaksā vairāk.
B
"A.Štokenbergs:- Kā politiķis un ekonomists esmu tepat jīsu avīzē teicis neskaitāmas reizes: bagātajiem jāmaksā vairāk! Par viņu maksātspēju man nav šaubu.Līdz šim nodokļu sistēma Latvijā bijusi btāda,ka bagātajiem pārsvarā nav jāmaksā it nekas.Ja turpmāk to saglabā,tad vienīgā iespēja,kā uztaisīt budžetu,ir joprojām samazināt algu tiem cilvēkiem,kuri pārtiek no algas kā vienīgā ienākuma.Tam mēs nepiekrītam." Sk."Štokenbergs:"Bagātajiem jāmaksā vairāk...",Latvijas Avīze,22.oktobris 2009.
Eds
E
Lai runātu par pensiju indeksācijas pamatotību,vispirms ir jāpārskata pēc 1991.gada normatīviem aprēķinātais iztikas minimums;ienākumu zem iztikas līmeņa aplikšanas ar ienākumu nodokli pamatotība;prēmiju un naudas balvu atjaunošanas pamatotība deviņpadsmit lielāko valsts kapitālsabiedrību vadītājiem;atalgojuma paaugstināšanas pamatotība valdības padomniekiem un konsultantiem,sociālā budžeta miljarda novirzīšanas pamatotība citiem mērķiem!
Pirmkārt,otrkārt un treškā
P
Pirmkārt un otrkārt, ir beidzot arī Latvijā jāievieš starptautisko aizdevēju piedāvātais ienākuma nodoklis pēc maksātspējas! Ja to spēj maksāt paši aizdevēji,spēs arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK)ģenerāldirektore Elīna Egle! Kur bija Elīna Egle,kad citiem mērķiem tika novirzīts sociālā budžeta miljards,samazinātas pensijas un bērnu pabalsti? Vēl par maz ņemts no sociālā budžeta? Treškārt: ar 25%-30% kapitāla pieauguma nodokli jāapliek,kā Vācijā,Francijā,Horvātijā,Zviedrijā,Somijā,Norvēģij ā,Dānijā,Portugālē,Dienvidāfrikā,Argentīnā u.t.t., bijušo "Parex" bankas īpašnieku 200.000 latu ikmēneša dividendes. Ceturtkārt: jāatceļ sociālā nodokļa griesti.Piektkārt: 482 nekustamos īpašumus,kas ir dārgāki par diviem miljoniem latu,jāapliek ar 5% nekustamā īpašuma nodokli Sk."Štokenbergs:"Bagātajiem jāmaksā vairāk...",LA,22.10.2009. Sestkārt: ar palielinātu transporta līdzekļa nodokli jāapliek arī privātās lidmašīnas un jahtas,ne tikai privātos motociklus u.t.t. Nepatīk?
Jukums
J
Tā bija solidaritātes principa pielietošana PSRS gaumē. Tomēr, tur nebija superbagāto un supernabago, lai gan daži bija vienlīdzīgāki par citiem. Faktiski viss aizgāja neproporcionāli lielajam militāri-rūpnieciskajam kompleksam, jo tikai domāts par šīs sistēmas eksportu un nākamo pasaules pārdalīšanas posmu. Es runāju par solidaritātes principa pielietošanu pēc attīstīto valstu parauga - pēc to valstu parauga, kuras patiešām var uzskatīt par sociālistiski (piemēram, Zviedrija) orientētām pēc būtības. Paskatieties uz ielām - tur ir papilnam trūcīgo. Vai pie katras miskastes pa 3 bomžiem stāv rindā. Vai tiešām mēs vēlamies šādu sabiedrību? Vismaz es to nevēlos. Arī nosacīti normāli politiķi attīstītajās valstīs sen jau ir sapratuši, ka solidaritātes principa pielietošana dzīvē nav tikai morāli - ētiska vērtība vien, bet ir valstij un sabiedrībai izdevīga. Jo nav pazudušo un degradējušos cilvēku - viņi ir integrēti sabiedrībā un dod tai labumu. It īpaši ilgtermiņā. Turklāt šādā sabiedrībā mazinās spriedze. Pašreizējā, korumpētā un sociāli netaisnīgā sistēma atstāj ietekmi arī uz izglītības sistēmu, kurai pārmet nespēju sagatavot pietiekami kvalificētus darbiniekus. Liela daļa patiesības tur gan ir, bet nākamās profesijas izvēlē liela nozīme ir arī iespējai neproporcionāli daudz un ātri pelnīt- respektīvi, tam apstāklim, kuru mēs apzīmējam ar tikšanu pie siles. Līdz ar to, pēc normālam profesijām nav pieprasījuma, jo, izvēloties tās, cilvēks faktiski izvēlas pieticīgu dzīvi, minimālo algu un pensiju zem iztikas līmeņa perspektīvā.
bezdarbnieks
b
Pajautā KAMPARIM par viņu lomu ēnas ekonomijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas