Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Lidojumus no Rīgas nevarēs veikt līdz vakaram; "airBaltic" lidos no Viļņas uz Romu

Komerciālos regulāros reisus no Rīgas lidostas nevarēs veikt vēl līdz pirmdienas plkst.18, tomēr tiek pieļauta iespēja, ka lidojumi varētu tikt atsākti otrdienas rītā, atsaucoties uz Civilās aviācijas aģentūras (CAA) Aeronavigācijas daļas vadītāja Māra Čerņonoka teikto, vēsta Nozare.lv. Tikmēr Latvijas aviosabiedrība _airBaltic _paziņojusi, ka pirmdien plāno veikt lidojumus starp Viļņu un Romu.

"Tendence ir viennozīmīga - situācija uzlabojas," teicis M.Čerņonoks, gan atzīstot, ka pirmdien vakarā lidojumi vēl varētu nenotikt. Pēc viņa vārdiem, Ventspils un Liepājas debesis jau esot brīvas no vulkāna putekļiem.

Latvijas gaisa telpa lidojumiem virs sešiem kilometriem, proti, virs pelnu mākoņa, ir atvērta un tranzīta lidmašīnas Latvijas teritoriju var šķērsot, vēsta BNS.

Aviosabiedrība airBaltic saistībā ar Īslandes vulkāna radīto pelnu mākoni atcēlusi lidojumus no Rīgas līdz pirmdienas plkst.18. Iespējams, lidojumi tiks atcelti arī pēc plkst.18, bet par to informācija tiks sniegta plkst.17.30. Tomēr, ņemot vērā atceltos gaisa satiksmes aizliegumus Lietuvas galvaspilsētā Viļņā un Itālijas galvaspilsētā Romā, airBaltic pirmdien no rīta paziņoja, ka plāno veikt lidojumu BT633 maršrutā Viļņa-Roma plkst.11.05 pēc vietējā laika un lidojumu BT634 Roma-Viļņa plkst.13.45 pēc vietējā laika.

airBaltic aicina pasažierus pārbaudīt informāciju par ielidojošiem un izlidojošiem reisiem aviosabiedrības mājas lapā, aviokompānijas Facebook un Twitter profilos, vai arī zvanot uz lidostu.

BBC vēsta, ka gaisa telpa ir slēgta vai daļēji slēgta vairāk nekā 20 valstīs. Lielbritānijā lielākā daļa lidojumu aizliegta līdz pirmdienas vakaram. Reuters publicētais saraksts liecina, ka lidostas pilnībā vai daļēji atvērtas Austrijā, Bosnijā, Bulgārijā, Francijā, Lietuvā, Turcijā, Ukrainā, Itālijā, Norvēģijā, Krievijā, Serbijā, Spānijā. Savukārt, piemēram, Somijā gaisa telpa virs divām lidostām pirmdien tiks atvērta uz sešām stundām, pateicoties "caurumam" pelnu mākonī. Dažās valstīs atļauti tranzīta lidojumi.

Līdz šim lidojumu apturēšana skārusi vairāk nekā 6,8 miljonus pasažierus.

Lidostas un aviokompānijas savukārt apšauba nepieciešamību saglabāt ierobežojumus, kas rada tām 200 miljonu dolāru zaudējumus dienā. Starptautiskā Gaisa transporta asociācija (IATA) kritizējusi Eiropas valdības par to reakciju, paužot viedokli, ka ir jāatrod ceļi, kā elastīgi atvērt gaisa telpu soli pa solim.

Kamēr vairākas aviosabiedrības veikušas testa lidojumus un ziņojušas, ka acīmredzams kaitējums lidmašīnām pēc lidošanas cauri pelnu mākonim nav redzams, zinātnieku grupa testa lidojumā virs Lielbritānijas secinājusi, ka tas tomēr var būt bīstami.

(papildināta 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas