Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Lidosta: atalgojuma ierobežošana rada risku zaudēt darbiniekus

Atalgojuma ierobežošana rada risku, ka aviācijas sektora darbinieki no Rīgas lidostas var pārcelties uz citu valsti vai aiziet strādāt uz privātām kompānijām, kas var motivēt darbiniekus, maksājot prēmijas, aģentūrai BNS sacīja starptautiskās lidostas "Rīga" valdes loceklis Jānis Ķuzulis.

"Aviācijas valoda ir angļu valoda, lidlaukā un starp dispečeriem visa komunikācija notiek angļu valodā. Šie darbinieki, kas strādā Rīgā, ir gatavi to pašu darbu darīt jebkurā Eiropas lidostā, jo visās lidostās aviācijas valoda ir angļu valoda. Līdz ar to aviācijas sektora darbinieku aiziešana ir viens no riskiem," viņš teica.

Ķuzulis pastāstīja, ka virszemes pakalpojumu sniedzējs "North Hub Services" (NHS), kas strādā Rīgas lidostā, savus darbiniekus spēj atalgot pēc saviem ieskatiem, tostarp maksājot prēmijas, ko nedrīkst lidosta "Rīga". "Lidostas apkalpošanas dienesta darbinieki dienu dienā strādā pie pleca ar NHS darbiniekiem. NHS ir privāts uzņēmums, kas var maksāt algas, kādas viņi uzskata par pamatotām, viņi savus darbiniekus finansiāli var motivēt, kā vien vēlas! Šie cilvēki faktiskajā darbā katru dienu ir blakus ar lidostas darbiniekiem, un tur arī parādās privātās kompānijas pārsvars. Motivācijas iespēja ir pilnīgi citas," viņš paskaidroja.

Jau vēstīts, ka plānots izstrādāt grozījumus likumā par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām, nosakot valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu atalgojuma apmēru. Plānots pārņemt lielu daļu principu no vienotās atalgojuma sistēmas, kas regulēs atalgojumu valsts pārvaldē, un meklēt risinājumus, kā uzņēmumus motivēt sasniegt labākus darba rezultātus. Atalgojuma robežas iecerēts noteikt atkarībā no kapitālsabiedrību lieluma un tā, vai to darbība tiek finansēta no valsts budžeta.

Jau pašlaik valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes locekļu darba algu nosaka atbilstoši Ministru kabineta noteikumi.

"North Hub Services" ir virszemes pakalpojumu sniedzējs Rīgs lidostā, kas darbību sāka no 2010.gada 1.janvāra. Kompānijas klienti Rīgas lidostā ir tādas aviokompānijas kā "airBaltic", "Belavia", "LOT Polsih Airlines", "Lufthansa", "Norwegian Air Shuttle ASA" u.c.

Pēc "Lursoft" informācijas, "North Hub Services" Komercreģistrā reģistrēts 2009.gada augusta beigās, kompānijas pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu, un vienīgais īpašnieks - Bertoltam Flikam piederošā kompānija "Baltijas aviācijas sistēmas", kam pieder arī 47,2% "airBaltic" akciju.

Rīgas lidosta ir lielākā pēc apkalpoto pasažieru skaita Baltijas valstīs. Lidosta ir valsts uzņēmums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas