Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Līgatnes mēra amatā atgriežas Šteins

No Līgatnes novada domes priekšsēdētāja amata ceturtdien ap astoņiem rītā ir atbrīvots Guntars Pīpkalējs (LZS). Vienas deputātes Baibas Pelses pāriešana Vienotības pusē deva iespēju īstenot varas maiņu novadā. Savukārt jau pēcpusdienā Līgatnes novada domes sēdē par jauno domes priekšsēdi ievēlēts iepriekšējais pašvaldības vadītājs Ainārs Šteins (Vienotība).

Par viņa ievēlēšanu balsoja pieci deputāti, pret bija trīs, bet viens domnieks ceturtdien domes sēdēs nepiedalījās slimības dēļ.

Šteins Dienai.lv pēc ievēlēšanas atzina, ka aicinās visus deviņus deputātus parakstīt vienošanos par sadarbību un strādāt kopā. Tagad vienošanos parakstījuši pieci deputāti, bet pēc Lieldienām jaunais mērs aicinās visus domniekus pie viena galda. Šteins arī apstiprināja jau iepriekš teikto, ka neplāno domē veikt personāliju, vai strukturālās izmaiņas.

G. Pīpkalējs Dienai.lv apstiprināja, ka dažas stundas jau ir vairs tikai ierindas deputāts. Viņš gan neesot saklausījis objektīvu pamatojumu savai atbrīvošanai, kuras patiesie iemesli palikuši neskaidri. Pirms dažām dienām Šteins bija norādījis uz vadības pasivitāti, kam Pīpkalējs nevarot piekrist, "jo mēs centāmies sakārtot budžetu, lai tiktu laukā no parādiem".

Līgatnes novadā ir deviņi deputāti. Četri ir ievēlēti no Vienotības saraksta, bet četri no apvienības Līgatne, kuru pārstāv arī Pīpkalējs. Trešais apvienības Mēs – Līgatnei saraksts ieguva vienu vietu. No tā mandātu saņēma Pelse, kas līdz šim atbalstīja Pīpkalēja koalīciju, bet tagad nolēmusi pieslieties otrai pusei.

Šteins Dienai sacīja, ka viņa mērķis ir panākt, lai novadā visi deviņi deputāti strādātu kopā. Viņš apstiprināja, ka piekritīs kandidēt, ja tiks izvirzīts. Taču Pīpakalējs apgalvoja, ka nav aicināts uz jaunās koalīcijas sarunām.

(Saskaņā ar jaunāko informāciju mainīts virsraksts un papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas