Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LTRK atbalsta Dombrovska palikšanu amatā

Laiks rādīs, vai koalīcijas partneru izvēle bijusi pareiza, sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viņš pauda gandarījumu, ka beidzot ir panākta vienošanās par koalīcijas sastāvu, par ko iepriekš bija bažas. "Vēlēšanu rezultāti ļāva izveidot vismaz divas pietiekami loģiskas koalīcijas, un vienu brīdi jau šķita, ka tas process ne ar ko nebeigsies. Ceru, ka vienošanās ir panākta un beidzot varēs ķerties pie darbiem. Tas ir galvenais," teica Endziņš.

Vērtējot to, ka Saskaņas centrs (SC) nebūs koalīcijā, LTRK valdes priekšsēdētājs atzina, ka tā ir politiķu izvēle. "Var skatīties no otras puses. Tie, kas tagad ir apvienojušies, kopumā arī veido pietiekami lielu vēlētāju skaitu. Tā ir politiska izvēle – laiks rādīs, vai tā būs bijusi pareiza vai nebūs," uzsvēra Endziņš un piebilda, ka, pēc LTRK uzskata, pietiekami efektīvi var strādāt gan šī koalīcija, gan koalīcija, kurā Nacionālās apvienības vietā būtu SC. "Vienlīdz labi abi divi šie koalīcijas modeļi varētu strādāt," apliecināja LTRK vadītājs.

Vienlaikus Endziņš uzsvēra, ka pašlaik svarīgākais ir risināt ekonomiskos jautājumus. "Tas svarīgākais ir, lai mēs beidzot pēc iespējas ātrāk ķertos klāt ekonomiskajiem jeb tautsaimniecības attīstības jautājumiem un noliktu malā visas tās ņemšanās apkārt citai tematikai," norādīja LTRK valdes priekšsēdētājs un piebilda – ja Latvijas iedzīvotāji dzīvotu lielā labklājībā, ļoti daudzi citu kategoriju jautājumi paliktu otršķirīgi.

Tāpat Endziņš pauda atbalstu pašreizējā Ministru prezidenta Valda Dombrovska palikšanai amatā. "Katrā ziņā Dombrovskis ir ļoti spēcīgs premjerministrs, un, iepriekšējos gadus vadot valdību, faktiski ir spējis valsti izvadīt no krīzes, un lielā mērā tas ir, tieši pateicoties Dombrovskim," viņš klāstīja, minot – ja arī līdzšinējā valdība būtu balstīta uz stiprākas un vienotākas koalīcijas, iespējams, būtu pieņemti efektīvāki lēmumi. Jaunajai koalīcijai ir potenciāls strādāt efektīvāk par pašreizējo valdību, atzina Endziņš.

Tas, ja premjers arī turpmāk būs Dombrovskis, nodrošinātu vairāku sākto lietu turpmāko attīstību, viņš piemetināja. "Domāju, ka Dombrovskis ir ļoti labs kandidāts. Katrā ziņā tas arī nodrošina zināmu pēctecību sāktajām pozitīvajām lietām, kas arī ir bijušas," teica LTRK valdes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka ZRP un Vienotība pirmdien vienojās koalīcijā aicināt Nacionālo apvienību, līdz ar to opozīcijā atstājot no SC un Zaļo un zemnieku savienības ievēlētos deputātus. Partijas aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu par premjeru virzīt Vienotības premjera amata kandidātu un pašreizējo valdības vadītāju Dombrovski.

LTRK ir nevalstiska, politiski neitrāla, brīvprātīga visu Latvijas teritoriju aptveroša dažādu jomu Latvijas uzņēmumu apvienība, kas veido uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi, apzinot un aizstāvot Latvijas uzņēmumu saimnieciskās intereses un sniedzot uzņēmējdarbību veicinošus pakalpojumus. LTRK pārstāv 999 uzņēmumus, kas darbojas visās tautsaimniecības nozarēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas