Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ministriem koalīcija dos iespēju palepoties arī ar varoņdarbiem

Valdības partijas koalīcijas sēdē nepiekrita Visu Latvijai!-TB/LNNK ierosinājumam organizēt plašu ministru darba vērtēšanu ar žurnālistu piedalīšanos.

Ministri jau ir sagatavojuši ziņojumus par Ministru kabineta deklarācijas un rīcības plāna izpildi, pēc sēdes informēja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), norādot, ka uz šīs informācijas pamata tiks sagatavots gadskārtējais ziņojums par valdības darbu, ko valdība plāno skatīt 19. februārī. Premjeram Saeimā tas jāiesniedz līdz 1. martam. Taču partneriem nebija iebildumu, ka ministriem dod iespēju ne tikai atskaitīties par deklarācijas izpildi, bet arī informēt sabiedrību par saviem varoņdarbiem, kā izskanējis sēdē.

Premjers 9. janvārī bija uzdevis ministriem sagatavot ziņojumus par valdības deklarācijas izpildi, kas bija jāiesniedz līdz 28. janvārim. Līdz pirmdienai to vēl nebija izdarījusi Izglītības un zinātnes ministrija, kuras pārstāvji Dienai atzina, ka šo uzdevumu nav izdevies laikā izpildīt tehnisku iemeslu dēļ, taču pirmdien tas tiks izdarīts. Informāciju par ministriju paveikto tagad apkopo Pārresoru koordinācijas centrs (PKC), kura vadītājs Mārtiņš Krieviņš Dienu informēja, ka sagatavoto vērtējumu PKC iesniegs premjeram. Pirmais iespaids, iepazīstoties ar ministriju ziņojumiem, liecinot, ka viskvalitatīvāk un detalizētāk pārskatu ir sniegusi Finanšu ministrija, teica M. Krieviņš.

Visu Latvijai!-TB/LNNK aicināja koalīciju vērtēt ministrus, lai īstenotu Saeimas uzraudzību pār valdības darbu, panākot tā uzlabošanu un sabiedrības uzticības paaugstināšanu, kā bija sacīts vēstulē partneriem. VL-TB/LNNK arī atgādina koalīcijas līgumu, kurā teikts, ka sadarbības partneri uzņemas solidāru atbildību par valdības darba rezultātiem. VL-TB/LNNK piedāvāja ministru vērtēšanai veltīt speciālu pasākumu, kurā piedalās ministri, koalīcijas partiju pilnvarotie un arī žurnālisti. Tajā katrs ministrs ziņotu par paveikto, veiksmīgi iesāktajiem, iecerētajiem darbiem un to izpildes termiņiem. Idejas autori piedāvā iespēju arī žurnālistiem iztaujāt ministrus. VL-TB/LNNK frakcijas vadītājs Einars Cilinskis pirmdien koalīcijā nolemto vērtē kā pirmo soli, jo tikai pēc tam varēšot redzēt, vai ministru vērtēšana var izraisīt arī kādas sekas, ar ko domātas izmaiņas valdībā. Pēc lūguma vērtēt ministrus, V. Dombrovskis atbildēja: "Valdība ar saviem uzdevumiem tiek galā. Varam virzīties uz priekšu." Nesenajā domes sēdē Reformu partijas politiķi uz ministru darbības izvērtēšanu raudzījās kā uz iespēju, kas ļaus, viņuprāt, pieciem labiem Reformu partijas ministriem parādīt sabiedrībai savus sasniegumus. Līdzīgas cerības ir izskanējušas arī VL-TB/LNNK politiķu sacītajā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas