Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mr.Fix izturību pētot mediķi

Latvijas iluzionists Genādijs Paļčevskis, kurš uzstājas ar segvādu Mr.Fix, pēc 64 stundu un 32 minūšu pavadīšanas ledus kubā nav guvis smagus veselības traucējumus. Mediji vēsta, ka pēc eksperimenta beigām Mr.Fix tika nogādāts Maskavas klīnikas reanimācijā ar kāju apsaldējumiem, atūdeņošanos un ķermeņa hipotermiju, taču G.

Paļčevska dzīvesbiedre sarunā ar portālu _Diena.lv _to neapstiprināja. Pēc Jeļenas Palčevskas teiktā, mediķi nevarot saprast, kā cilvēks var tik ātri atlabt pēc šāda eksperimenta. G.Paļčevskim ārsti neesot diagnosticējuši kāju apsaldējumus. Pēc viņas stāstītā, iluzionists jūtas labi. Viņš jau staigā un cer, ka ārsti atļaus doties mājup. Pats viņš bijis gatavs atgriezties Rīgā jau sestdien, taču mediķi to nav ļāvuši. Šodien, pēc J.Paļčevskas teiktā, gaidāms ārstu konsīlija slēdziens, vai iluzionistu izrakstīt. J.Paļčevska zināja teikt, ka ārstiem ir interesants šis gadījums, tāpēc burvju mākslinieka veselības stāvoklis tiekot īpaši pētīts.Aģentūra LETA, atsaucoties uz G.Paļčevska asistenta vārdiem, vēsta, ka pirmā stāvokļa pasliktināšanās notika pēc 43 ledus kubā pavadītājām stundām. Iluzionists sācis slikti reaģēt uz jautājumiem. Viņu aicināja pārtraukt eksperimentu, tomēr G.Paļčevskis neatlaidīgi gribējis to turpināt. Pēc tam viņa stāvoklis krasi pasliktinājies. Pēc ārstu sacītā, G.Paļčevskis eksperimenta pārtraukšanas brīdī bijis ļoti tuvu nosalšanai.Taču viņa sieva to noliedz un uzsver, ka mediji krietni pārspīlē un ziņas par viņa veselības stāvokli neatbilst patiesībai. “Jebkuram cilvēkam pēc trīs dienām ledus kubā bez dzeršanas un ēšanas būtu nepieciešama palīdzība un laiks, lai atgūtos – uzņemtu šķidrumu un ēdienu,” teica iluzionista dzīvesbiedre.Krievijas mediji ziņo, ka pirms eksperimenta sākuma G.Paļčevskis bija apdrošināts par vienu miljonu ASV dolāru (0,5 miljoniem latu). Rekorda sasniegšanai visu nepieciešamo drošības apstākļu nodrošināšanu uzņēmās kompānija _Bulbash. _Blakus konteineram, kurā atradās iluzionists, nepārtraukti dežurēja mediķi, nodrošinot pastāvīgu veselības stāvokļa un dzīvībai svarīgo rādītāju kontroli.M.Fix jaunu pasaules rekordu sasniedza Krievijā notiekošās izstādes _Prodekspo_ laikā. Iluzionists atradās speciālā kastē no tīra ledus, kuras izmērs bija apmēram 2x2 metri. Iepriekšējā rekorda īpašnieks izraēliešu iluzionists Hezijs Dajans ledus kastē pavadīja 64 stundas. Arī viņa eksperiments noslēdzās slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas