Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Mūrniece: iekšlietu sistēmā nekas tāds pēdējo 20 gadu laikā nav piedzīvots

Iekšlietu sistēmā nekas tāds pēdējo 20 gadu laikā nav piedzīvots, komentējot notikušo Jēkabpilī, kur policisti bruņotas laupīšanas laikā šāvuši uz saviem kolēģiem, atzina iekšlietu ministre Linda Mūrniece. 

"Pēdējos divdesmit gados iekšlietu sistēmā nekas tāds nav piedzīvots, ka policisti laupīšanas laikā šautu uz saviem kolēģiem. Tādēļ ir pilnīgi skaidrs, ka ļoti daudz kas šajā sistēmā mainīsies," žurnālistiem otrdien pirms valdības sēdes teica Mūrniece.

Viņa arī uzsvēra, ka policistu savstarpējā apšaude ir pilna kriminālpolicijas šefa un Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka Inta Ķuža atbildība - viņš uz dienesta pārbaudes laiku arī atstādināts no pienākumu pildīšanas.

Uz jautājumu, vai Ķuzim ir iespēja turpmāk strādāt šajā amatā, Mūrniece atbildēja: "To noskaidros dienesta pārbaude, bet es domāju, ka šis gadījums, kad Rīgas reģiona policijas darbinieks šauj uz cita reģiona policijas darbinieku, ir pilna Ķuža atbildība."

Savukārt Valsts policijas priekšniekam Artim Velšam ārkārtas sanāksmē, kas Iekšlietu ministrijā notiks trešdienas rītā, uzdots informēt, kā viņš redz tālāko policijas darbu un kā sakārtot Rīgas reģiona pārvaldes darbu.

"Šis gadījums ar "Alfas" darbinieku nav pirmais, ka Rīgas reģionā notiek ārkārtas situācija. Rīgas reģions ir tas, kuram būs jāuzņemas vislielākā atbildība par to, kas notiek visā policijā, jo Rīgas reģionā strādā 60% policijas darbinieku. Tāda situācija, kāda bija šodien, nav saprotama nevienam," uzsvēra Mūrniece.

Viņa arī informēja, ka Iekšlietu ministrijā ir sāktas vairākas dienesta pārbaudes.

"Ir sākta pārbaude Zemgales reģiona pārvaldē par notikušo, jo divi no uzbrucējiem ir "Alfas" darbinieki, bet divi aizturētie ir Tukuma policijas iecirkņa darbinieki, kas gan ir bijuši atstādināti, bet ar arodbiedrības lielu atbalstu ir attiesājušies. Tādēļ Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks nav atstādināts, jo viņš jau bija sapratis, ka šie cilvēki nav cienīgi strādāt policijā, bet dienesta pārbaude tik un tā tur notiks," pastāstīja Mūrniece.

Ministre arī sacīja, ka, pēc sākotnējās informācijas, Jēkabpilī ir notikusi bruņota laupīšana piecu cilvēku grupā, no tiem divi bijuši "Alfas" darbinieki un divi - iepriekš atstādināti policijas darbinieki. Vienam "Alfas" darbiniekam otrdien bijusi brīvdiena.

Pret bijušajiem Tukuma policijas darbiniekiem savulaik sākts kriminālprocess aizdomās par kukuļņemšanu, un, pēc Mūrnieces vārdiem, šis kriminālprocess ir vēl "aktīvs Iekšlietu ministrijas drošības birojā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas