Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Mūrniece: sabiedrību baidīt ar deviņdesmitajiem gadiem nav pamata

Nereti lietotais salīdzinājums par Latvijas atgriešanos «90.gadu noziedzības līmenī» ir pārspīlēts un iedzīvotāji valstī var justies droši, norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Pretēji prognozēm par noziedzības līmeņa gaidāmo pieaugumu ekonomiskās krīzes ietekmē, pērn Latvijā reģistrēto noziegumu kopējais skaits ir samazinājies, turklāt sevišķi smagie noziegumi, salīdzinot ar 2008.gadu, ir samazinājušies gandrīz par 13%, liecina Valsts policijas apkopotā informācija par darbu 2009.gadā.

L.Mūrniece norāda, ka nenoliedzami drošība ir joma, kurā vienmēr var būt labāki rezultāti, tomēr ministre aicina ņemt vērā, ka pērn dramatiskas izmaiņas statistikas dinamikā nav novērotas, un situācija valstī drošības ziņā tiek kontrolēta.

«Protams, nemitīgi sekojam līdzi jaunākajām tendencēm un atbilstoši tām arī strādājam. Apzinoties, ka bezdarba līmenis nav samazinājies, laupīšanas apkarošana ir viena no jomām, kas šogad iekšlietu sistēmā ir izvirzīta par prioritāti. Arī iedzīvotājus aicinu būt modriem un domāt par savu drošību,» informē L.Mūrniece.

Vienlaikus ministre norāda, ka fakts, ka aizvadītājā gadā neesam piedzīvojuši straujas izmaiņas noziedzības dinamikā, liecina par iekšlietu sistēmā sākto strukturālo reformu pareizo virzību. To ietvaros primāri tiek saglabātas darba vietas policistiem, kas ikdienā rūpējas par drošību un ir pilsētu ielās, savukārt funkciju izvērtēšana un to nepieciešamība vistiešāk ir skārusi resursus administratīvajā aparātā. Ministre atzinīgi arī vērtē pērn izpildīto mērķi iekšlietu struktūrās strādājošajiem saglabāt visas pamata sociālās garantijas, kā arī medicīnisko palīdzību un apdrošināšanu nelaimes gadījumiem, kas notikuši, pildot dienesta pienākumus.

Vērtējot budžeta pārdali, ministre norāda, ka pērn izdevies sākt iekšlietu sistēmas centralizāciju, kas ļāvusi ietaupīt aptuveni 17 miljonus latu. Tāpat samazināts atbalsta funkciju veicēju skaits, kamēr dienestu pieejamība ir nemainīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas